Események

Ünnepi megemlékezés:
október 22.
Csibeavató, sulibuli a felső tagozatosoknak:
október 22. 16-19 óra
Weöres Sándor 30 - irodalomverseny a felső tagozatosoknak:
október 24. 14:30 óra
Őszi szünet:
október 28-31.

Versenykiírások

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Kilencedik osztály

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
 

A Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában 4 évfolyamos ének-zenei irányultságú gimnázium működik. A heti négy ének-zene és két énekkari óra mellett az idegen nyelveket heti 4-5 órában tanulják diákjaink – az olasz nyelv mindenki számára kötelező, az angol és a német nyelv közül pedig javasoljuk, hogy azt válasszák, amit az általános iskolában tanultak. Informatikát mind a négy évfolyamon tanulhatnak diákjaink. Az emelt óraszámnak köszönhetően a kötelező tárgyak mellett sok növendékünk tesz sikeres érettségi vizsgát idegen nyelvekből, informatikából és ének-zenéből is. Egyre inkább elterjed, hogy a 11. év végén előrehozott érettségi vizsgát tesznek diákjaink idegen nyelvből vagy informatikából.
A gimnázium énekkarai nagy hagyománnyal rendelkező koncertező együttesek. Nemzetközi kórusfesztiválok, versenyek, rádiófelvételek közreműködői. A zenei tagozatos gimnazisták közül sokan tanulnak hangszeren is a városi zeneiskolában, ez azonban nem feltétele a sikeres felvételi vizsgának.
Érettségizett tanulóink nagy eséllyel felvételiznek felsőoktatási intézmények óvónő- és tanítóképző, valamint ének-zene vagy szolfézs tanári, karvezető szakára, de a nem zenei pályára készülő tanulóink is nagy számban nyernek felvételt bölcsész, jogász, nyelvész, műszaki karokra.
A Kodály Zoltán Gimnáziumban alapfokú művészetoktatás is folyik néptánc, népi vonós hangszer, népi ének, drámajáték és grafika-festészet szakon. Ezekre a gimnazisták is jelentkezhetnek tehetségük és érdeklődésük szerint.
A művészeti nevelés és az évfolyamonkénti egy osztály következtében családias légkör és diákközpontú szemlélet jellemzi az iskolát.


Felvételivel kapcsolatos tudnivalók:
A 2019/2020. tanévben iskolánk egy 4 évfolyamos ének-zenei irányultságú gimnáziumi osztályt indít.
A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2019. január 19. 10:00 óra
Az írásbeli felvételi vizsga anyaga: anyanyelv (magyar nyelv és irodalom) és matematika.
A közös írásbeli felvételi vizsgán kívül szóbeli felvételi vizsgát tartunk ének-zenéből.
A sajátos nevelési igényű tanulóknak biztosítjuk a felvételi vizsgán a hosszabb felkészülési időt, az írásbeli beszámolón lehetővé tesszük az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszköz (számológép, számítógép, stb.) alkalmazását, szükség esetén az írásbeli beszámoló szóbeli beszámolóval vagy a szóbeli beszámoló írásbeli beszámolóval történő felváltását.

 

A szóbeli vizsga időpontja: 2019. február 21. 15.00 óra
Helyszíne: Székesfehérvár, Béke tér 4.
A szóbeli pótfelvételi vizsga időpontja: 2019. március 07. 15.00 óra
A szóbeli vizsga anyaga: lapról olvasás, dallamírás, éneklés, valamint lehetőség van a hangszeres tudás bemutatására.
A felvételi vizsgán szerezhető, összesen 100 pont megoszlása:
- hozott pontok: 7. osztály év végi és 8. osztály félévi eredmények alapján maximálisan 25 pont
- szerzett pontok: a közös írásbeli anyanyelv és matematika, valamint az ének-zene szóbeli felvételi eredmények alapján 25-25-25 pont, összesen maximálisan 75 pont.
Felvételi előkészítő: Az érdeklődők számára magyar nyelv és irodalom, matematika és ének-zene tantárgyból felvételi előkészítő foglalkozásokat szervez az iskola.
Az előkészítő foglalkozások időpontja:
2018. december 07. 15:00 óra,
2018. december 14. 15:00 óra,
2019. január 11. 15:00 óra.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.