Események

Csibebuli:
október 19. 16-19 óra
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap:
október 26. 
Az őszi szünet utáni első tanítási nap:
november 5. 
A Bolyai-verseny körzeti fordulója:
november 9. 14:30 

Iskolai közösségi szolgálat

Kilencedik osztály

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
 

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben négy évfolyamos ének-zenei irányultságú gimnázium működik.

A heti négy ének-zene és két énekkari óra mellett az idegen nyelveket – angol, német, olasz – és az informatikát is magasabb óraszámban tanulják a diákok. A számítástechnika alapjait korszerű gépeken sajátítják el a tanulók. Az internet az osztálytermekben is elérhető. Az emelt óraszámnak köszönhetően a kötelező tárgyak mellett sok növendékünk tesz sikeres érettségi vizsgát idegen nyelvekből, informatikából és ének-zenéből.

A gimnázium énekkarai nagy hagyománnyal rendelkező koncertező együttesek: nemzetközi kórusfesztiválok, versenyek, rádiófelvételek közreműködői. A zenei tagozatos gimnazisták közül sokan tanulnak hangszeren is a városi zeneiskolában, ez azonban nem feltétele a sikeres felvételi vizsgának.

Érettségizett tanulóink nagy eséllyel felvételiznek óvónő- és tanítóképző főiskolákra, valamint a tanárképző főiskolák ének-zene vagy szolfézs tanári, karvezető szakára, de a nem zenei pályára készülő tanulóinkat szintén  felveszik bölcsész, jogász, nyelvész, műszaki karokra.

A Kodály Zoltán Iskolában alapfokú művészetoktatás is folyik népi vonós hangszer, népi ének, drámajáték és grafika-festészet szakon. Ezekre a gimnazisták is jelentkezhetnek tehetségük és érdeklődésük szerint.

A művészeti nevelés és az évfolyamonkénti egy osztály következtében családias légkör és diákközpontú szemlélet jellemzi az iskolát.

Felvételivel kapcsolatos tudnivalók:
 
 NÉGY- ÖT ÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUMOK
Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI
8000 Székesfehérvár, Béke tér 4.
OM azonosító: 030046
Telefon/fax: 0622/500-065
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.kodaly-szfvar.sulinet.hu
Igazgató: Kneifel Imre
Pályaválasztási felelős: Németh Ágnes igazgatóhelyettes

Tagozatkód 01
Osztály 4 évfolyamos gimnáziumi osztály, általános kerettanterv
Induló osztályok száma: 1
Felvehető tanulók száma 30
Az oktatás sajátos jellemzője Emelt szintű oktatás ének-zene tantárgyból
Oktatott idegen nyelv Angol, német, olasz
Emelt szintű érettségire való felkészítés 11. évfolyamtól magyar, matematika, történelem, angol, német, olasz, földrajz tantárgyakból
Csoportbontásban tanult tantárgy Angol, német, olasz, informatika

Felvételi követelmény
Felvételi pontszámítás módja A tanulmányi eredményeken, továbbá a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga eredményén kívül a helyben szervezett szóbeli meghallgatás eredményének alapján.
Szóbeli vizsga időpontja 2018. február 22. 15:00 óra
A szóbeli vizsga anyaga Lapról olvasás, dallamírás, éneklés, valamint lehetőség van a hangszeres tudás bemutatására.
Szóbeli pótfelvételi vizsga időpontja 2018. március 01. 15:00 óra
Kollégiumi elhelyezés Biztosított
Tanórán kívüli lehetőség Informatika, tömegsport
Nyílt napok

2017. november 14. és 16.

- délelőtt tanítási órák megtekintése a leendő 9. osztályosok számára

- csütörtökön 17:00 órától tájékoztató a gimnáziumról az érdeklődő szülők és diákok számára

Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI

8000 Székesfehérvár, Béke tér 4.

OM azonosító: 030046

Telefon/fax: 22/500-065; 22/507-317

Email-cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.kodaly-szfvar.sulinet.hu

Igazgató: Kneifel Imre

Pályaválasztási rendezvények (nyílt napok) időpontjai:

2017. november 14. és 16.
- Délelőtt tanítási órák megtekintése a leendő 9. osztályosok számára.
- November 16-án 17:00 órától tájékoztató az érdeklődő szülők és diákok számára.

 

Induló képzési forma:
A Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában 4 évfolyamos ének-zenei irányultságú gimnázium működik. A heti négy ének-zene és két énekkari óra mellett az idegen nyelveket heti 4-5 órában tanulják diákjaink – az olasz nyelv mindenki számára kötelező, az angol és a német nyelv közül pedig javasoljuk, hogy azt válasszák, amit az általános iskolában tanultak. Informatikát mind a négy évfolyamon tanulhatnak diákjaink. Az internet az osztálytermekben is elérhető. Az emelt óraszámnak köszönhetően a kötelező tárgyak mellett sok növendékünk tesz sikeres érettségi vizsgát idegen nyelvekből, informatikából és ének-zenéből is.

A gimnázium énekkarai nagy hagyománnyal rendelkező koncertező együttesek. Nemzetközi kórusfesztiválok, versenyek, rádiófelvételek közreműködői. A zenei tagozatos gimnazisták közül sokan tanulnak hangszeren is a városi zeneiskolában, ez azonban nem feltétele a sikeres felvételi vizsgának.
Érettségizett tanulóink nagy eséllyel felvételiznek óvónő- és tanítóképző főiskolákra, valamint a tanárképző főiskolák ének-zene vagy szolfézs tanári, karvezető szakára, de a nem zenei pályára készülő tanulóink is nagy számban nyernek felvételt bölcsész, jogász, nyelvész, műszaki karokra.
A Kodály Zoltán Gimnáziumban alapfokú művészetoktatás is folyik néptánc, népi vonós hangszer, népi ének, drámajáték és grafika-festészet szakon. Ezekre a gimnazisták is jelentkezhetnek tehetségük és érdeklődésük szerint.
A művészeti nevelés és az évfolyamonkénti egy osztály következtében családias légkör és diákközpontú szemlélet jellemzi az iskolát

.

Felvételivel kapcsolatos tudnivalók:
A 2018/2019-es tanévben iskolánk egy 4 évfolyamos ének-zenei irányultságú gimnáziumi osztályt indít.
A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2018. január 20. 10:00 óra
A közös írásbeli felvételi vizsga anyaga: anyanyelv (magyar nyelv és irodalom) és matematika.
A közös írásbeli felvételi vizsgán kívül szóbeli felvételi vizsgát tartunk ének-zenéből.
A sajátos nevelési igényű tanulóknak biztosítjuk a felvételi vizsgán a hosszabb felkészülési időt, az írásbeli beszámolón lehetővé tesszük az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszköz (írógép, számítógép, stb.) alkalmazását, szükség esetén az írásbeli beszámoló szóbeli beszámolóval vagy a szóbeli beszámoló írásbeli beszámolóval történő felváltását.
A szóbeli vizsga időpontja: 2017. február 22. 15.00 óra
helye: Székesfehérvár, Béke tér 4.
A szóbeli pótfelvételi vizsga időpontja: 2017. március 02. 15.00 óra
A szóbeli vizsga anyaga: lapról olvasás, dallamírás, éneklés, valamint lehetőség van a hangszeres tudás bemutatására.

 

 

A felvételi vizsgán szerezhető, összesen 100 pont megoszlása:
- hozott pontok: 7. osztály év végi és 8. osztály félévi eredmények alapján maximálisan 25 pont
- szerzett pontok: a közös írásbeli anyanyelv és matematika, valamint az ének-zene szóbeli felvételi eredmények alapján 25-25-25 pont, összesen maximálisan 75 pont.


Felvételi előkészítő: Az érdeklődők számára magyar nyelv és irodalom, matematika és ének-zene tantárgyból felvételi előkészítő foglalkozásokat szervez az iskola.
Az előkészítő foglalkozások időpontja: 2017. december 08., december 15. és 2018. január 5. 15:00 óra. Az előkészítőről és az iskola működéséről bővebb információt az iskola nyílt napján és honlapunkon (www.kodaly-szfvar.sulinet.hu) kaphatnak a jelentkezők.

 

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.