Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

A gimnazista színházbérlet utolsó előadása

Színházbérletünk utolsó előadásán jártunk május 23-án, csütörtökön a budapesti Katona József Színházban, ahol a május 18-án bemutatott Ha elmúlik öt év című Federico García Lorca darabot láttuk. A szerző ezt a művét utolsó alkotói korszakában írta. A Katona József Színház a következő sorokkal mutatja be a színművet:

„A darab főhősének, a Fiatalembernek öt évet kell várnia, hogy feleségül vehesse menyasszonyát. A várakozás örömteli a számára, mert így a valóság nem zavarja álmodozásában. Öt év múlva a Menyasszony lakásán zajló találkozás szakítással végződik.


Különös szereplők (a Halott fiúcska, a Döglött macska, a Próbababa, Harlekin, a Bohóc, a Sárga maszk, a Visszhang) teremtenek jelenlétükkel szürreális világot a Fiatalember története köré. A darabban, melynek alcíme Az Idő legendája, összemosódik múlt, jelen és jövő, valóság és képzelet. A Fiatalember életének képei.”
Lorca művének színpadra vitele merész vállalkozás volt a színház részéről, hiszen a színművet maga Lorca a bemutathatatlan színházi darabjai közé sorolta. Zsámbéki Gábor rendezése és a színészi játék megcáfolta a szerző állítását. Diákjaink véleménye szerint a színrevitel tökéletesen megidézte a Lorca által megrajzolt szürreális világot. Bár a darab értelmezése nem volt könnyű feladat, a jelmezek színvilága, a Salvador Dalít megidéző díszletek, a különleges zenei hatások és a kifinomult színészi játék megérintette a közönséget és élvezetessé tette a színházi estét.
Örültünk annak, hogy ezzel a különleges darabbal zárult bérletes évadunk, reméljük, hogy jövőre hasonló élményekben lesz részünk a Katonában.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.