Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

Háry János az OperaKalandon

hary operakaland 0001Április 30-án, kedden az OperaKalandon jártunk. Évek óta jelen vagyunk az Erkel Színház országos, iskolásoknak meghirdetett, komolyzenét népszerűsítő programján, így idén is örömmel készültünk az újabb előadásra. 

Ebben a tanévben az Opera társulata Kodály Zoltán Háry János című daljátékát adta elő. Mivel iskolánk az elmúlt években kétszer is színpadra állította Kodály ismert művét, ezért tanulóink különös érdeklődéssel készültek az előadásra.


Sajnos Vidnyánszky Attila rendezése nem nyerte el diákjaink tetszését. Úgy éreztük, hogy a rendező nem használta ki a darab nyújtotta összes lehetőséget: a helyzetkomikumokkal nem élt, a jellemábrázolások elnagyoltak és színtelenek voltak. A fiatalok a rendezést konzervatívnak és sablonosnak találták. Mind diákjainkban, mind a kísérő pedagógusokban megfogalmazódott, hogy diákelőadásaink életszerűbbek és fantáziadúsabbak voltak, Kozáry Ferenc a jóval szerényebb lehetőségeink ellenére is élvezhetőbb módon vitte színre a darabot.
Az Operaház zenekara és énekesei természetesen nagyszerűek voltak, örültünk, hogy élőben hallhattuk Kodály Zoltán 1926-ban született daljátékát.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.