Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

Festival D'Italiano 2019

olasz 00003Gimnáziumunk diákjai az idei tanévben is részt vettek az országos olasz nyelvi tanulmányi versenyen, a Festival D’Italianón.

Idén a nagyhírű, budapesti Szent László Gimnázium adott otthont a verseny eseményeinek. Iskolánk két tizenegyedik osztályos tanulója vers és prózafordítással nevezett a fesztiválra. Tárnok Luca Noella Beatrice Masini: Csak egy kutyával című regényének részletét, Bálint Virág pedig Alda Merini két versét fordította magyarra. A fordítás mellett Virág az egyéni ének kategóriában is indult, a versenyen Ornella Vanoni L’appuntamento című dalát énekelte. Diákjaink műfordításait az érdeklődők a beszámoló alatt olvashatják.

Képek               Beszámolók

 

 

Az idei fesztivál kultúrtörténeti vetélkedője Verdiről szólt. A versenyen elsősorban műveit, operáinak cselekményét és szereplőit kellett ismerni a résztvevőknek. Komoly feladat elé állította a versenyző csapatokat az operaáriák felismerése. Mivel a versenyre nagy volt az érdeklődés és sok csapat jelentkezett, a szervezők előzetes, internetes fordulót tartottak. A selejtezőn túljutó legjobb tizenöt csapatot hívták meg a Szent László Gimnáziumba. Büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk Verdály nevű csapata (Bálint Virág, Csonka Hanna, Rideg Fanni és Varga Koppány) bejutott a legjobbak közé. A verseny egyik feladataként a mi csapatunk is elkészítette azt a kreatív fotót, mely a beszámolóhoz csatolt melléklet egyik fényképeként látható. A képen az Aida Bevonulási indulója elevenedik meg, legalábbis ahogyan azt mi elképzeltük. Bár feladatukat komolyan vették, diákjaink mégsem az első helyek egyikén végeztek. A verseny eredménye természetesen nem okozott csalódást, hiszen a fiatalok sok hasznos és érdekes ismeretet szereztek a felkészülés során.

Köszönjük iskolánk alapítványának, hogy idén is támogatta részvételünket a versenyen. Elismeréssel tartozunk diákjaink lelkesedéséért és szorgalmáért, hogy képviselhettük iskolánkat az országos olasz fesztiválon.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.