Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

Színházbérletünk harmadik előadásán jártunk a Katona József Színházban

badogdob 00001Március 13-án ismét a Katona József Színházban jártunk Budapesten. Ez alkalommal Günter Grass A bádogdob című regényének színpadi adaptációját tekintettük meg. 1959-ben írt regény Günter Grass első jelentős alkotása, az író 1999-ben életművéért irodalmi Nobel-díjat kapott.

Mikó Csaba a terjedelmes, fél évszázadot átfogó regény első két könyve alapján hozta létre a mű színpadi változatát. Hegymegi Máté rendezőt nehéz feladat elé állította a rendkívüli módon összetett, a 20. század visszás, értékrendeket felborító világát megjelenítő regény színházi megvalósítása. A rendező első sorban a mozgásszínház eszközeit hívta segítségül a történelmi események és a személyes sorsok megjelenítéséhez. A gyors jelenetváltások, az újabb és újabb szerepkörben feltűnő színészek, a filmes eszközök alkalmazása, a helyzetkomikumok tették rendkívül színessé és élményszerűvé a darabot. Bár az előadás két és fél órás volt, lendülete magával ragadta a nézőket, köztük bérletes diákjainkat.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.