Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

A gimnáziumi színházbérlet második előadásán jártunk a Katona József Színházban

szinhazlatogatas 00001Február 18-án színházbéreltünk második előadásaként a Jeanne D’Arc című előadást tekintettük meg a budapesti Katona József Színházban. Az előadást megelőzően Végh Ildikó a színház ifjúsági programfelelőse tartott diákjainknak ráhangoló beszélgetést. A foglalkozáson közösen elgondolkodhattunk a hős személyiségéről és arról, hogy miért érdemes feláldoznia az embernek az életét. Természetes, hogy ezt vitattuk meg, hiszen a 15. században élt parasztlány sorstragédiája ezeket a kérdéseket veti fel. Jeanne D’Arcot a világi hatalom saját céljaira használta, majd veszni hagyta, az egyház eretneknek nyilvánította, máglyán megégette, végül szentté avatta.

A darabot a Katona József Színház Kamrájában állította színre Hegymegi Máté. Említést érdemel a puritán díszlet, a fekete és a fehér színek felcserélt szimbolikája, és ebben az egyszerű térben jól érvényesülő harsány színvilágú jelmezek. A darab vitathatatlan főszereplője a címszerepet játszó Mészáros Blanka, aki tökéletes színészi játékával tudta megidézni Jeanne D’Arc személyiségét.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.