Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

A látogatás

herosz 00001December 6-án a 4.a osztályba látogatott a HEROSZ menhely alapítója, Krepsz Gyöngyi. Egy kiskutyát és két kiscicát hozott magával, és sokat mesélt a gyerekeknek a megunt, kidobott állatok mostoha sorsáról. Nem is távozott üres kézzel: a negyedikesek rengeteg konzervet, száraztápot és jutalomfalatot gyűjtöttek össze                                                  

 

December 6-án a Kodály Zoltán Általános Iskola 4. a osztályába ellátogatott a HEROSZ menhely alapítója, Krepsz Gyöngyi néni.

Gyöngyi néni egy ppt-ben mesélte el, hogy milyen sorsuk van az ott élő állatoknak, illetve hogyan kommunikálnak testükkel és a hangjukkal. Gyöngyi néni elhozott egy Tit nevű kiskutyát és két cicát, Gézát és Terkát. Titet fél évre egy sötét szekrénybe zárták, ezért kicsit bizalmatlan volt velünk. A két cica is az utcáról került a menhelyre. Ott több mint 40 cica és 40 kutya várja, hogy szerető gazdit találjanak nekik. Kutyákon és macskákon kívül élnek a menhelyen baglyok, nemrég egy sün családot is befogadtak. Szombaton és vasárnap mindenkinek lehetősége van az állatokkal való foglalkozásra, játékra, sétáltatásra.

A mi osztályunk elhatározta, hogy egy kis Mikulás-napi ajándékkal kedveskedik. Rengeteg konzerv, száraztáp, jutalomfalat gyűjt össze, ami az előadás végén át is adtunk. A végén meghívást kaptunk, hogy tavasszal ellátogathatunk a menhelyre. Nekem nagyon tetszett az előadás.

Köszönjük, Gyöngyi néni, a látogatást!

                                                                                                        Johannidesz Emma

                                                                                                                       4.a

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.