Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

A gimnázium tanulmányi kirándulása a Zenetudományi Intézetben

zenetud int 00006Dec. 18-án a budapesti Zenetudományi Intézetben tettek látogatást a gimnazisták. A gimnázium már második alkalommal járt az Intézet zenetörténeti múzeumában. Ez alkalommal sem csalódtunk, Gombos László zenetörténész és munkatársai szakszerű, érdekes és élményszerű tárlatvezetés keretében mutatták be a múzeumban őrzött anyagot. A történelmi hangszerek mellett a népdalgyűjtő Kodály Zoltán és Bartók Béla életútjának jelentős állomásait felidéző fényképeket, kéziratos kottákat is megtekintettünk. A kiállítás Kodály magánéletéről és annak szereplőiről szóló tárgyi emlékeivel Gombos László közvetlen stílusában, az életút személyes epizódjaival fűszerezve látogatásunk emlékezetes perceit jelentették.

Képek

Az intézmény koncerttermében Gombos László diákjainknak hangversenyt is szervezett. Sutyinszki Beáta fuvolaművész és Mayer Angyalka zongoraművész előadásában Bartók, Debussy, Dohnányi és Borne egy-egy zeneművét hallhattuk. A fellépő művészek igényes és emlékezetes koncertélményt szereztek gimnazistáinknak.

Budapesti kirándulásunkat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban fejeztük be.

Köszönjük a Zenetudományi Intézetnek, hogy fogadtak minket, és szép élményekkel bővítették zenetörténeti ismereteinket.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.