Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2018 - 2019 tanév

Szalagavató 2018

szalagavato 00003Idén november 30-án a Köfém Művelődési Ház színháztermében tartotta gimnáziumunk végzős osztálya a szalagavató ünnepségét. Sok munka előzte meg azt a színes műsort, amit a végzősök tanáraiknak, szüleiknek és diáktársaiknak bemutattak. A választott műsorszámok alkalmasak voltak arra, hogy az osztály diákjainak sokszínűsége megmutatkozzék, hiszen volt is mit megmutatni: van az osztálynak versíró, Mozart áriát éneklő vagy akár kortárs táncot bemutatni tudó diákja. Természetesen nem csak a szóló produkciók arattak nagy sikert, nagyszerű volt a lendületes néptáncbemutató és emlékezetesek voltak az osztálykórus által megszólaltatott kórusművek is.

Képek

A végzősöket néptánctanáruk, Molnár Gábor tanár úr és karnagyaik, Feke Mariann tanárnő, Kneifel Imre és Borbás Károly tanár urak készítették fel a néptánc és az énekes produkciókra. Az est műsorszámait Raitsits Tivadar osztályfőnök koordinálta. A szalagavató nyitótáncát, a Csajkovszkij zeneművére táncolt keringőt Rozbora Gabriella tanította be a fiataloknak.

Az ünnepi est fénypontjaként iskolánk tizenegyedikesei tűzték fel a szalagot az osztályfőnöknek és a végzős diáktársaiknak.

Nagy tetszést aratott a tanári kar körében a tizenkettedikesek tréfás ajándéka, a kitalált órai jelenetekről készített fényképek, melyeken a fiatalok az órák hangulatát és tanáraik személyiségét igyekeztek megragadni.

Rajky Borbála a végzősök nevében egy fiatalos, ugyanakkor tartalmas beszédben összegezte gimnáziumi élményeit. A beszéd zárógondolata pedig már a jövő lehetőségeire és feladataira világított rá:

„<<Sokat akartam tenni, megvolt hozzá a jogom.>> – írja Dosztojevszkij egyik regényében. Úgy vélem, hogy az író gondolata ránk is vonatkozik; sokat akarunk tenni, és megvan hozzá a jogunk. Vannak terveink és vágyaink, melyek megvalósításához, reményeink szerint jó úton haladunk. Megvan a jogunk ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak, de ennek elérése a mi feladatunk lesz. Ehhez a nehéz feladathoz kérjük szüleink, tanáraink, barátaink szeretetét és támogatását.”

Köszönjük az élményekben gazdag estét, kívánjuk, hogy végzőseink tervei váljanak valóra

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.