Események

Fogadóóra:
november 19. 17 óra
Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Projektnap:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18 óra, Felsővárosi templom
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

2018 - 2019 tanév

Szalagavató 2018

szalagavato 00003Idén november 30-án a Köfém Művelődési Ház színháztermében tartotta gimnáziumunk végzős osztálya a szalagavató ünnepségét. Sok munka előzte meg azt a színes műsort, amit a végzősök tanáraiknak, szüleiknek és diáktársaiknak bemutattak. A választott műsorszámok alkalmasak voltak arra, hogy az osztály diákjainak sokszínűsége megmutatkozzék, hiszen volt is mit megmutatni: van az osztálynak versíró, Mozart áriát éneklő vagy akár kortárs táncot bemutatni tudó diákja. Természetesen nem csak a szóló produkciók arattak nagy sikert, nagyszerű volt a lendületes néptáncbemutató és emlékezetesek voltak az osztálykórus által megszólaltatott kórusművek is.

Képek

A végzősöket néptánctanáruk, Molnár Gábor tanár úr és karnagyaik, Feke Mariann tanárnő, Kneifel Imre és Borbás Károly tanár urak készítették fel a néptánc és az énekes produkciókra. Az est műsorszámait Raitsits Tivadar osztályfőnök koordinálta. A szalagavató nyitótáncát, a Csajkovszkij zeneművére táncolt keringőt Rozbora Gabriella tanította be a fiataloknak.

Az ünnepi est fénypontjaként iskolánk tizenegyedikesei tűzték fel a szalagot az osztályfőnöknek és a végzős diáktársaiknak.

Nagy tetszést aratott a tanári kar körében a tizenkettedikesek tréfás ajándéka, a kitalált órai jelenetekről készített fényképek, melyeken a fiatalok az órák hangulatát és tanáraik személyiségét igyekeztek megragadni.

Rajky Borbála a végzősök nevében egy fiatalos, ugyanakkor tartalmas beszédben összegezte gimnáziumi élményeit. A beszéd zárógondolata pedig már a jövő lehetőségeire és feladataira világított rá:

„<<Sokat akartam tenni, megvolt hozzá a jogom.>> – írja Dosztojevszkij egyik regényében. Úgy vélem, hogy az író gondolata ránk is vonatkozik; sokat akarunk tenni, és megvan hozzá a jogunk. Vannak terveink és vágyaink, melyek megvalósításához, reményeink szerint jó úton haladunk. Megvan a jogunk ahhoz, hogy álmaink valóra váljanak, de ennek elérése a mi feladatunk lesz. Ehhez a nehéz feladathoz kérjük szüleink, tanáraink, barátaink szeretetét és támogatását.”

Köszönjük az élményekben gazdag estét, kívánjuk, hogy végzőseink tervei váljanak valóra

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.