Események

Papírgyűjtés:
szeptember 18. szerda, 7:00 - 15:30 óra
szeptember 19. csütörtök, 7:00 - 15:30 óra
szeptember 20. péntek, 7:00 - 13:30 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

2017 - 2018 tanév

Operakaland

operakaland 00001A gimnázium négy osztálya október 10-én, kedden Budapestre utazott, és megtekintette az OperaKaland Figaro 2.0 című előadását. Az idei színházlátogatás délelőttjén múzeumpedagógiai programon is részt vettünk a Nagytétényi Kastélyban. A diákok a kiállított bútorok és az iparművészeti tárgyak segítségével elsősorban Mozart korának divatjával és szokásaival ismerkedhettek meg az izgalmas interaktív foglalkozásokon.

Az operaelőadásra ez alkalommal is az Erkel Színházban került sor. Nagy várakozással tekintettünk Mozart operája elé, mivel tudtuk, hogy a mű kortársi feldolgozásban kerül színre. A rendezés a fiatal közönség kedvében kívánt járni, célját mégsem érte el; maguk a diákok csalódtak az opera színrevitelében. Bár az énekesek kiváló teljesítményt nyújtottak, a zavaros és olykor értelmezhetetlen rendezői koncepció, a gyakran indokolatlan más művekből vett zenei idézetek és a karakterek sajátos értelmezése megzavarták a műélvezetet. Úgy gondoljuk, hogy az előadás nem feltétlenül érte el azt a célját, hogy megkedveltesse a fiatalokkal az operát, ugyanakkor az operarajongóknak csalódást okozott.

Reméljük, hogy a „Kalandozás” tavasszal a jövőben a korábban látott előadások szellemében folytatódik.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.