Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

2017 - 2018 tanév

Tanévkezdő sárkányhajózás a Velencei-tavon

sarkanyhajo 00008A tavalyi évhez hasonlóan idén is közös kirándulással kezdte meg a gimnázium négy osztálya a tanévet. A diákok és tanáraik biciklivel vagy autóbusszal tették meg a Székesfehérvár és a Velencei-tavi Vízi Sportiskola evezős pályája közti távot. A kellemes nap élményeit Kolonics Bálint, 9. osztályos tanuló foglalta össze:

Képek

 

Kirándulás a Velencei-tó körül

Egy kellemesen enyhe őszi napon indultunk a már korábban bejelentett tókerülésre. Volt, aki busszal, és volt, aki biciklivel teljesítette a távot. Utunk célja a VVSI volt, ahol már tárt karokkal vártak minket, mivel a gimnázium már tavaly is ide kirándult. Fél órát kaptunk arra, hogy a bicikliút fáradalmait, illetve a buszozás utáni sétát kipihenjük. Rövid pihenés után máris a nap fénypontja következett, a sárkányhajózás. Hat csoportra osztottak bennünket, hogy egyenlően férjünk el a csónakokban. Először gyakorló köröket tettünk, majd amikor már mindenki belejött az evezésbe, megtartottuk a versenyt. Büszkén mondhatom el magamról, hogy a Hisztis Mirtill csapat tagjaként második helyezést értem el. Ezek után a buszosok haza, a biciklisek pedig tókört tenni indultak. Útközben beugrottunk egy gárdonyi büfébe, így aztán már az éhségre sem panaszkodhattunk. Székesfehérvárra hazaérve a csapat szétszéledt.

Nagyon tetszett a kirándulás, különösen, hogy nagyon jól összekovácsolódott az újdonsült kilencedik a többi gimis osztállyal. A sok élmény után alig várom a jövő évi kirándulást!

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.