Események

Szülő-tanár bál:
február 16.
Játszóház a leendő első osztályosoknak:
február 20. 17 óra
Szóbeli felvételi a 9. osztályba:
február 21. 15 óra
Ifjúsági hangverseny:
február 25. 13:30
Meghallgatás az ének-zene és a dráma tagozatra jelentkezőknek:
március 4-5. 14:30-17:30
Fogadóóra a felső tagozaton:
március 5. 17 óra
Társaséneklési verseny:
március 6.
Szóbeli pótfelvételi a 9. osztályba:
március 7. 15 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

2016 - 2017 tanév

Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

Fehervari enek 6Iskolánk április 20-23. között idén is nagy sikerrel rendezte meg a kórusfesztivált. A Fehérvári Ének X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó négynapos programján kilenc énekkar, mintegy kétszázötven fiatal vett részt. Székesfehérvár idén is remek kórusokat láthatott vendégül: a vyškovi ZUŠ Ifjúsági Kórus, a hágai Academy of Vocal Arts kórusa, a révkomáromi Schola Mariana Nagyok Kórusa, a kecskeméti Somnium Laude Kamarakórus, a pestszentlőrinci Vörösmarty Leánykar és Vegyeskar, valamint a házigazda Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara, Vegyeskara és Fiúkara voltak a fesztivál résztvevő énekkarai.

Képek

 

http://feol.hu/kultura/szepen-szolt-a-kanon-1831179

www.szekesfehervar.hu/felemelo-pillanatokkal-folytatodott-a-fehervari-enek-korustalalkozo

www.szekesfehervar.hu/folklorprogrammal-zarult-a-x-nemzetkozi-ifjusagi-korustalalkozo

www.szekesfehervar.hu/?sfgallery=44460

www.nekunkfehervar.hu/index.php/csapatunk/brajer-eva/6207-2017-04-21-06-08-59

 

A kórustalálkozó számos emlékezetes pillanattal ajándékozta meg a hangversenyekre ellátogató érdeklődőket: a közönség az énekkarokat elsősorban a Szent István Teremben és a Szent Imre-templomban megrendezett hangversenyeken hallhatta, de a fehérváriak a péntek délutáni szerenádok alkalmával a belváros utcáin és terein is gyönyörködhettek a fiatalok előadásában felcsendülő művekben. A fesztivál programját a Tilinkó Együttes szombat esti táncháza színesítette; a magyar néptáncok lépéseit nemcsak a holland és a cseh fiatalok igyekeztek elsajátítani, de a magyar diákok is nagy lelkesedéssel vettek részt a tánctanulásban.

Az énekkarok szakmai zsűri előtt mutathatták be tudásukat (a kórustalálkozó hagyományosan dicsérő oklevelek átadásával zárul), bár a fesztivál célja nem a versengés, sokkal inkább az együtténeklésnek és a zene örömének a hirdetése.

A számos program között az énekkari találkozó keretében került megrendezésre a Zenei nevelés és kóruséneklés a középiskolában című szakmai konferencia, melynek során Lánczky Edit előadása mellett a fesztiválon résztvevő karnagyok ismertethették pedagógiai tevékenységüket és oszthatták meg tapasztalataikat.

Vasárnap délelőtt az MKOSZ Edzőcsarnokában az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség. Az általános iskolások számára megrendezett XIII. „Szállj elő zöld ág” néptánctalálkozó tánccsoportjai is (az iskolánkat képviselő Bátorkák és a Botladozók, továbbá a városunk különböző intézményeiből érkező Csombor, Gabonca és Szamóca nevű néptánccsoportok) a kórusfesztivál vasárnapi záró rendezvényén léptek színpadra.

A tartalmas és művészi élményekben bővelkedő négy napot talán úgy összegezhetnénk, hogy iskolánk az idei évben is igen színvonalas és jó hangulatú kórusfesztivállal járult hozzá Székesfehérvár kulturális életének gazdagításához.     

  

 

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.