Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

2016 - 2017 tanév

Gimis sikerek a Fejér Megyei Diáknapokon

diaknapok 00005

Az április elején megrendezett kulturális seregszemlén gimnáziumunk diákjai a kórus és a néptánc kategóriákban vettek részt a megmérettetésen. A 12. osztály kamarakórusa és a gimnázium vegyeskara arany, a 9. és 10. osztályos lányokból álló Málinkó kamarakórus  ezüst minősítést kapott a szakmai zsűritől. A 9. osztály Bogáta néptánccsoportjának moldvai táncait a zsűri ezüst díjjal jutalmazta. Ugyancsak ezüstöt kapott a felcsiki táncok bemutatásáért a 10. osztály diákjaiból álló Botorka néptánccsoport. A 12.-esek Zsendice csoportjának magyarbődi karikázója és csárdása bronz minősítést érdemelt. Kálmán Botond  9.-es tanuló szépen bemutatott szólótáncát a zsűri arany minősítéssel díjazta. A Diáknapokon részt vevő tanulóinknak és felkészítő tanáriknak szeretettel gratulálunk a szép eredményekhez.

A 12. osztály kamarakórusa (karnagyuk Feke Mariann) arany, a gimnázium vegyeskara (karnagyuk Kneifel Imre) szintén arany, a 9. és 10. osztályos lányokból álló Málinkó kamarakórus (karnagyuk Kneifel Imre) pedig ezüst minősítést kapott a szakmai zsűritől. Az énekkarok Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Karai József, valamint Lassus, Palestrina. Byrd és Mendelssohn műveit énekelték a szombat délelőtti hangversenyen. Gimnáziumunk vegyeskara a vasárnap esti gálaműsorra is meghívást kapott. A néptánc kategóriában három gimnáziumi osztály, illetve egy szóló produkció képviselte iskolánkat. A kilencedik osztály Bogáta nevű néptánccsoportjának moldvai táncait a zsűri ezüst díjjal jutalmazta. Ugyancsak ezüstöt kapott a felcsiki táncok bemutatásáért a tizedik osztály diákjaiból álló Botorka néptánccsoport. A tizenkettedikesek Zsendice nevű csoportjának magyarbődi karikázója és csárdása bronz minősítést kapott. A 9. osztály diákjait Mózesné Kulánda Nikolette és Cserta Gábor, a 12. osztály diákjait Cserta Gábor, a 10. osztályosokat pedig Molnár Gábor készítette fel a Diáknapokra.. A 9. osztály diákjait Mózesné Kulánda Nikolette és Cserta Gábor, a 12. osztály diákjait Cserta Gábor, a 10. osztályosokat pedig Molnár Gábor készítette fel a Diáknapokra. Kálmán Botond, gimnáziumunk kilencedikes tanulója szépen bemutatott szólótáncát (az ördöngősfüzesi ritka fogásolást) a zsűri arany minősítéssel díjazta (felkészítő tanára Molnár Gábor). A Diáknapokon részt vevő tanulóinknak szeretettel gratulálunk a szép eredményekhez.

Képek

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.