Események

Szülő-tanár bál:
február 16.
Játszóház a leendő első osztályosoknak:
február 20. 17 óra
Szóbeli felvételi a 9. osztályba:
február 21. 15 óra
Ifjúsági hangverseny:
február 25. 13:30
Meghallgatás az ének-zene és a dráma tagozatra jelentkezőknek:
március 4-5. 14:30-17:30
Fogadóóra a felső tagozaton:
március 5. 17 óra
Társaséneklési verseny:
március 6.
Szóbeli pótfelvételi a 9. osztályba:
március 7. 15 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

2016 - 2017 tanév

Hangverseny Kodály Zoltán emlékére

Kodaly Emlekev megnyito 0191Március 6-án iskolánk kórusai is felléptek a Vörösmarty Színházban megrendezett, nagy sikerű gálán. A különleges rendezvényen a világhírű zeneszerző-zenetudós halálának 50. és születésének 135. évfordulója alkalmából csendültek fel jól ismert művei a város énekkarainak és zenekarának előadásában. A hangversenyen a Kicsinyek Kórusa, a Bárdos Lajos Gyermekkar, a Kodály Zoltán Gimnázium Lánykara, valamint gimnáziumunk és a Teleki Blanka Gimnázium egyesített fiúkara képviselte iskolánkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy a városi emlékhangversenyen számos kórusmű megszólaltatásával tiszteleghettünk iskolánk névadója, Kodály Zoltán emléke előtt.

Képek                Videók

 

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_186688

 

Március 6-án iskolánk kórusai is felléptek a Vörösmarty Színházban megrendezett, nagy sikerű gálán. A különleges rendezvényen a világhírű zeneszerző-zenetudós halálának 50. és születésének 135. évfordulója alkalmából csendültek fel jól ismert művei a város énekkarainak és zenekarának előadásában. A hangversenyen a Kicsinyek Kórusa (karnagyuk: Wagnerné Ughy Tünde), a Bárdos Lajos Gyermekkar (karnagyuk: Kneifel Imre), a Kodály Zoltán Gimnázium Lánykara (karnagyuk: Feke Mariann), valamint gimnáziumunk és a Teleki Blanka Gimnázium egyesített fiúkara (karnagyuk: Auth Ágnes) képviselte iskolánkat.

A kórusmuzsikát Kodály Zoltán csabdi és mányi gyűjtéséből származó népzene és néptánc követte. A népdalokat a Tilinkó Együttes szólaltatta meg, a táncosok között pedig iskolánk tanárai (Kneifelné Laczkó Krisztina, Cserta Gábor és Molnár Gábor) is felléptek. Az emlékhangverseny második felében Kodály egyik legjelentősebb kompozícióját, a Psalmus Hungaricus című oratórikus művét hallhatta a közönség. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart és a város énekkaraiból álló összkart (melyben a Bárdos Lajos Gyermekkar is fellépett) Drahos Béla vezényelte.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a városi emlékhangversenyen számos kórusmű megszólaltatásával tiszteleghettünk iskolánk névadója, Kodály Zoltán emléke előtt.

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_186688

http://kultura.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_186292

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.