Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

2016 - 2017 tanév

A gimnázium kórusainak szereplése a XX. Városi diákgálán

diakgala 00002A Művészetek Házában január 27-én, péntek este került megrendezésre a Városi Diákgála, melyen gimnáziumunk lánykara és vegyeskara képviselte iskolánkat. A lánykar Kodály Zoltán Nagyszalontai köszöntő, Zöld erdőben és Karácsonyi pásztortánc című kórusműveit, a vegyeskar pedig Gastoldi Vezzosette ninfe belle című madrigálját, Karai József Adok néked egy almát című angol népdalfeldolgozását, valamint Bárdos Lajos Széles a Duna című művét énekelte a Diákgálán. Kórusainkat Feke Mariann tanárnő és Kneifel Imre igazgató úr vezényelte, furulyán Tóth László működött közre a Karácsonyi pásztortánc című kórusműben.

https://www.youtube.com/watch?v=Jhqoq54yx8U                                  Képek

 

A Városi Diákgálát 1998 óta minden évben a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezi Kovács Mária, az intézmény pedagógusa vezetésével. Az idei, jubileumi eseményt Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. A Diákgálán 43 produkciót tekinthetett meg a közönség, melyek között az énekkaraink előadásában felcsendülő kórusműveken túl volt néptánc, mazsorett, akrobatikus tánc, légtánc, szavalat és hangszer-bemutató.

A Diákgála lehetőséget ad arra, hogy a 2016-óta a Világörökség részét képező „Kodály-koncepció” elvei szerint működő iskolánk bemutathassa a résztvevő diákoknak, az érdeklődő felnőtteknek és a városvezetés képviselőinek a zenei nevelés terén elért eredményeit.

A 6-18 éves korú diákjaink a közismereti tárgyak és más művészetek elsajátítása mellett elkötelezettek az ének-zene, a kóruséneklés iránt, ugyanakkor nem feltétlenül lesznek zenészek. Ének-zenével nevelődnek, ennek hatására az élet minden területén nyitott, fogékony, a kultúra iránt igényes felnőttekké válnak.

Iskolánk gimnáziumi tagozata 25 éves múltra tekint vissza. A középiskolás diákokból álló lánykar és vegyeskar az elmúlt évek alatt számos sikeres hazai és nemzetközi megmérettetésen képviselte intézményünket, többek között Neerpeltben /Belgium/ Summa cum laude diplomát, Giessenben /Németország/ II. helyezést, Randersben /Dánia/ IV. helyezést, valamint Rómában a Nemzetközi Egyházzenei Versenyen II. helyezést ért el. Az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyein mindkét kórus többször megkapta már az Év Kórusa címet.

Énekkaraink a határokon túl is sikeresen képviselik az országot és városunkat: Galántán a Kodály Zoltán Napokon és a március 15-i ünnepségeken, valamint Székelyudvarhelyen a Palló Imre Kórusfesztiválokon. A lánykar és a vegyeskar a városunk által szervezett rendezvényeken is rendszeresen szerepel.

Iskolánk az önkormányzat támogatásával minden évben nemzetközi kórusfesztivált szervez, melyen egyik évben gyermekkarokat, másik évben középiskolás kórusokat lát vendégül. A mind hazai, mind nemzetközi körökben népszerű fesztiválok Székesfehérvár kulturális életét gazdagítják. 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.