Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

2016 - 2017 tanév

Gimnáziumi kirándulás a Kodály Zoltán Emlékmúzeumban

museum bejaratnalDecember 15-én, a Kodály Zoltán születésnapját megelőző napon a gimnázium osztályai tanulmányi kiránduláson látogatták meg a budapesti Kodály Zoltán Emlékmúzeumot, a Szent István-bazilikát és a Hősök terét. Advent lévén nem maradhatott ki a karácsonyi vásár megtekintése sem.

Képek

Kodály 1924 októberétől haláláig, 1967 márciusáig lakott a nevét viselő Köröndön található házban. Diákjaink a ma múzeumként látogatható lakásban a hosszú művészpálya emlékei - a szobrok, a jeles külföldi bemutatók plakátjai, a legközelebbi családtagok és pályatársak fényképei - segítségével ismerkedhettek meg a magánember és a zenepedagógus Kodály életével.

A budapesti tanulmányi kirándulást a Hősök terén tett rövid történelmi séta, valamint a Szent István Bazilika és a Szent Jobb megtekintése keretezte. A bazilikában – kihasználva a templom remek akusztikáját – gimnazistáink lánykara és vegyeskara örömmel énekelt el néhány kórusművet. A tartalmas kirándulás végén arra is jutott idő, hogy a fiatalok nézelődhessenek a budapesti karácsonyi vásárban.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.