Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

2016 - 2017 tanév

Csehországban járt a gimnázium vegyeskara

Szeptember 12. és 16. között gimnáziumunk vegyeskara Csehországba, Vyškovba utazott, ahol egy nemzetközi kórusfesztiválon vett részt. Az énekkar a kórustalálkozó hangversenyein hatalmas sikert aratott, a közönség állva tapsolta meg diákjainkat és karnagyukat, Kneifel Imre igazgató urat.
Az utazást komoly felkészülés előzte meg a nyári szünidőben, mivel a cseh fesztiválon kórusunktól kétszer ötven perces műsort kértek, ami rengeteg próbát igényelt. Az énekkar kórusművekkel, liturgikus énekekkel és sok népdallal készült az utazásra, a fiatalok a vendéglátók tiszteletére még egy cseh népdalt is megtanultak.
A fesztivál keretein belül diákjaink több érdekes programon is részt vehettek. Jártak aquaparkban és dinó ligetben, valamint vendéglátóik egy katonai parkba is elvitték őket. Felkeresték a közelben fekvő Brno városát is, ahol megcsodálták az óvárost és a helyi kultúrpalotát is megtekintették.
A legnagyobb élményt természetesen a fesztiválon való szereplések jelentették, melyeken diákjaink hatalmas tömeg és nagy médiaérdeklődés közepette énekelhettek.
Gratulálunk kórusunk szép sikeréhez!

Képek

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.