Események

Nálunk nincs tanítás:
december 15.
Kodály Zoltán Napok:
december 17-21.
Karácsonyi vásár:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18:30
Projektnap az általános iskolában:
december 20.
Téli szünet utáni első tanítási nap:
2019. január 3.
Közös középiskolai írásbeli felvételi:
január 19. 10 óra
Első félév vége:
január 25.

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnazista színházbérlet negyedik előadása

 2016. március 23-án a Katona József Színházban jártunk. Bérletünk negyedik előadásaként Pintér Béla A bajnok című darabját tekintettük meg.
Az író-rendező Giacomo Puccini műveinek felhasználásával alkotta meg színpadi művét. A darabban megjelenített történet Puccini A köpeny című operájának szövegkönyvét helyezi jelen korunkba. Ennek megfelelően Pintér Béla mind a karaktereket, mind a helyszínt megváltoztatta, illetve a darab nyelvezetét is napjainkhoz igazította. Az előzetes foglalkozás során Végh Ildikó arra hívta fel diákjaink figyelmét, hogy a fennkölt zene és a profán tartalom kontrasztja állandó humorforrást jelent.

Bár valóban innovatív és érdekes előadást láthattunk, és a művel foglalkozó kritikák is egyöntetűen pozitív véleményt fogalmaztak meg, mi mégis némi csalódást éreztünk a darab megtekintése után. Nem tartjuk ugyanis szerencsésnek, ha aktuálpolitikai kérdések határoznak meg egy színpadi művet. Ezzel nem azt kérdőjelezzük meg, hogy a színház állást foglalhat-e napjaink társadalmi és politikai kérdéseiben, ugyanakkor elvárható, hogy ne csupán ez a szándék hívjon életre egy darabot. Sajnos mi ez utóbbit éreztük.
Bár a társulat kitűnő színészeit láthattuk a színpadon, játékukat erőteljesen befolyásolta, hogy tulajdonképpen operaénekesként kellett helytállniuk a darabban. Erőfeszítésük tiszteletre méltó, de a létrejött művészi értékkel ez mégsem állt arányban.

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.