Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnázium szép sikere a Helikon Ünnepségeken

 A Helikoni Ünnepségek nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemle. 18 művészeti kategóriában, szakértő zsűri előtt méri össze tudását a dunántúli középiskolás korosztály. A rendezvény legfőbb célja, hogy lehetőséget teremtsen a középiskolás diákok számára tehetségük bemutatására a különböző művészeti ágakban.
Az idei éveben április 21-23-án került megrendezésre a kulturális rendezvény. Régi hagyomány, hogy iskolánk is részt vesz a Helikoni Ünnepségeken. Az elmúlt években a Pausa Kamarakórus, az idén pedig a gimnázium vegyeskara képviselte intézményünket.

A vegyeskari kategória versenyére pénteken került sor. Iskolánk diákjai utolsóként, 18 órakor léptek színpadra. Színes műsoruk a következő művekből állt:

Kodály Zoltán: Horatii Carmen
Bárdos Lajos: Széles a Duna
Karai József: Adok néked egy almát
G. Gastoldi: Vezzosette ninfe
Palestrina: Kyrie
Go tell it on the mountains (néger spirituálé)

A gimnázium kórusának műsorát a közönség és a szakmai zsűri egyöntetű elismeréssel fogadta. Diákjaink a rangos versenyről arany minősítéssel járó oklevéllel tértek haza. Sikerüket további két elismerés koronázta meg. A zsűri különdíjban részesítette a kórust a Bárdos mű előadásáért, a KÓTA pedig művészi előadásmódjukat díjazta különdíjával.

Gratulálunk gimnáziumunk kórusának és karnagyának, Kneifel Imre igazgató úrnak!

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.