Események

Nálunk nincs tanítás:
december 15.
Kodály Zoltán Napok:
december 17-21.
Karácsonyi vásár:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18:30
Projektnap az általános iskolában:
december 20.
Téli szünet utáni első tanítási nap:
2019. január 3.
Közös középiskolai írásbeli felvételi:
január 19. 10 óra
Első félév vége:
január 25.

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnazista színházbérlet harmadik előadása

A gimnazisták színházbérletének harmadik előadásaként a budapesti Katona József Színházban március 11-én Csehov Sirály című színművét tekintettük meg.
A darab bemutatója 2015. december 20-án volt. Nagy várakozás előzte meg Ascher Tamás újabb Csehov rendezését. Mi is izgalommal vártuk, hogy láthassuk a szímnűvet; olvastunk már kritikát a rendezésről, ráadásul a nagyobb diákjaink az irodalomórákon már találkoztak Csehov műveivel, köztük a Sirállyal.

Várakozásainkban nem csalódtunk. A színészek kivétel nélkül fergeteges játékkal jelenítették meg a csehovi jellemeket, közülük is leginkább az Arkagyinát alakító Fullajtár Andreát, Szorin szerepében Máté Gábort és Trigorinként Nagy Ervint említhetnénk meg.
Ascher Tamás rendezésében is érzékelhetővé vált, hogy nem cselekmény központú a mű, hanem az emberi viszonyok ábrázolása áll a darab középpontjában. Az emberiség nagy eszméi, a művészetről, a tehetségről, az élet értelméről vallott elmélkedések alkotják a színmű értelmét.
Diákjaink kulisszatitkokról, a rendezésről, a színészválogatásról és egyéb, az értelmezést megkönnyítő részletekről hallhattak az előadást megelőző beszélgetésen.

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.