Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Bűvösvölgyi látogatás

Négy felsős osztályunk látogatott el februárban a Budapesten található Bűvösvölgybe, Magyarország első médiaértés-oktató központjába. A legmodernebb technikával felszerelt stúdiókban animátoraink segítségével kipróbálhattuk a tévé- és rádióműsor-szerkesztést, saját újságot szerkeszthettünk, valamint okostelefonokkal és tabletekkel nyomozósdit játszottunk. Nagyon élveztük a változatos, érdekes és humoros feladatokat, reméljük, lesz még alkalmunk felkeresni ezt a valóban bűvös intézményt.

Képek

Ilyen volt a Bűvösvölgy!


Kirándulás a média világába


….A budapesti Médiaértési Oktatóközpontban, a Bűvösvölgyben lehetőség adódott arra, hogy a gyerekek rádióműsort vezessenek, újságot szerkesszenek, rövidfilmet forgassanak, egy elvesztett telefon adataiból kiderítsék, hogy ki a gazdája, és vajon ki lopta el Nefertiti gyűrűjét? Az egyes csoportok készíthettek televíziós árubemutatót vagy híradót is. Számomra a tévéreklámnál mutatkozott meg Máté kiváló üzleti érzéke, ugyanis a szlogenje: „Kettőt fizet, egyet kap!”
A programok közül nekem a rádiózás tetszett legjobban, mert kitűnő hangulatban „dolgoztunk”.

Tóth Bálint Kristóf


……..Első állomásunk a rádiózás volt, ahol elmagyarázták a rádiózás szabályait, és megbeszéltük, hogy egy reggeli rádió-show-t fogunk csinálni. Máté és Lenke lettek a műsorvezetők, Csenge és én a sztárvendégek, Bálint és Dóri a hírekkel foglalkoztak, míg Réka és Noémi reklámokat készítettek. Réka volt a betelefonáló és Lilla a rádió hangja. Felvettük az aznapi műsort, majd egy greenbox teremben folytattuk, ahol egy teleshop reklámot játszottunk el. A lényege az volt, hogy egy csúcsminőségű súlyzót kellett bemutatni. A műsorvezető és asszisztense folyton dicsérte az árut, igyekeztek a vevőt meggyőzni, hogy ez a termék szuper és megváltoztatja az életét…..

Pákozdi Csongor


….Filmet forgattunk. Több téma közül lehetett válogatni. Mi azt választottuk, hogy a szülők engedélye nélkül mentünk buliba. Ráadásul egy csodás sárga Polski Fiattal menekültünk a lebukás elől. Nagyon élveztük a feladatot. Különösen tetszett, hogy miután elkészítettük a jelenetet, magunk választhattunk aláfestő zenét, és mi rakhattunk hozzá vágóképeket, így teljes mértékben a saját filmünk lett……. Félelmetes, mennyi mindent rejt egy telefon! Mikor már azt is megtudtuk, mit szabad, és mit nem szabad tárolni a telefonunkon, újságírókká változtunk….. Hatalmas élmény volt számomra ez a kirándulás. Nagyon jól éreztem magam és sokat tanultam belőle.

Béres Anna


…..Leginkább az újságírás vonzott az állomások közül. Legszívesebben egész nap az újságosnál lettem volna, és egy saját újság szerkesztőjeként próbáltam volna ki magam. Habár abba a problémába ütköztem, hogy nem vagyok otthon a sztárpletykákban, de ez nem akadályozott meg abban, hogy egy csodás pletykarovatot készítsek……

Luka Tímea


….. Mi először rádióztunk, nekem ez tetszett legjobban. Elosztottuk a szerepeket: riporter, sztárvendég, betelefonáló, hírek, reklám, s végül a rádió hangja. Ezután kiválasztottuk a rádió nevét. Mindenkinek sok ötlete volt, végül RODEÓ RÁDIÓ lett. Csoportunk vezetője segített összetenni a műsor menetét. Nagyon jól szórakoztunk közben. Aztán jött a felvétel. Szerintem mindenki izgult kicsit. Én azon aggódtam, nehogy rosszul olvassak fel valamit. Mindenkinek nevetnie kellett, de uralkodtunk magunkon.


Pákozdi Lilla


……A következő állomás a Teleshop reklámkészítés volt. Csapatunk kétfelé vált, így mi egy mosószert reklámoztunk, a többiek pedig súlyzót. A különleges zöld falra vetítette rá a gép a hátteret, ami olyan volt, mintha egy boltban játszódott volna az egész………. Nagyon jó nap volt, leginkább a rádiózás és az autósfilm készítése tetszett! Érdekes betekintést kaptunk a média világába. …….

Héder Réka

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.