Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Gimnazistáink színházlátogatása

Január 14-én a Katona József Színházban megtekintettük bérletünk második előadásaként az Illaberek című színművet. A darab a mai magyar társadalom egyik meghatározó jelenségét, a kivándorlást választotta témájául. A felkészítő foglalkozás során a beszélgetést vezető pedagógus a jelenség aktualitására hívta fel figyelmünket: szinte nincs olyan magyar család, melyet ne érintene valamilyen módon a kivándorlás. A közeljövőben diákjainknak is válaszolniuk kell arra a kérdésre, hogy életüket itthon vagy külföldön képzelik el.

Képek

A színműben a társadalom számos rétegéből láttunk karaktereket: az értelmiségit, az orvost, a szakmunkást, az ápolónőt. Bár társadalmi státuszuk különbözik, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban. Helyzetük abban közös, hogy mindannyian kénytelenek elszenvedni a bevándorló sorsból adódó problémákat: a honvágyat, a kiszolgáltatottságot, a nyelvi nehézségeket. A darab a nézőtől nem állásfoglalást vár el, csupán figyelmet és érzékenységet a jelenség értelmezéséhez. Az előadás értéke elfogulatlansága mellett az élvezetes színészi játék volt. A felkészítő foglalkozás során a beszélgetést vezető pedagógus a jelenség aktualitására hívta fel a fiatalok figyelmét: szinte nincs olyan magyar család, amit valamilyen módon ne érintene a kivándorlás. A közeljövőben diákjainknak is válaszolniuk kell arra a kérdésre, hogy életüket itthon, vagy külföldön képzelik el.

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.