Események

Fogadóóra a gimnáziumban:
március 19. 17 óra
Tanítás nélküli munkanap- nevelési értekezlet:
március 28.
Tavaszi szünet:
március 29-április 3..
Papírgyűjtés:
április 9-13.
Vers-és prózamondó verseny a felső tagozatosok számára:
április 11. 14:30
Szülői szervezeti értekezlet:
április 11. 17 óra
A 6. évfolyam tavaszi terepgyakorlata:
április 20.
Munkanap áthelyezés május 26-ára:
április 21.
Fogadóóra a felső tagozaton:
április 24. 17 óra
Munkaszüneti nap:
április 30.
A 12. évfolyam ballagása:
május 5. 11 óra

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2017

Iskolai étkezés

Iskolai közösségi szolgálat

Gimnazistáink színházlátogatása

Január 14-én a Katona József Színházban megtekintettük bérletünk második előadásaként az Illaberek című színművet. A darab a mai magyar társadalom egyik meghatározó jelenségét, a kivándorlást választotta témájául. A felkészítő foglalkozás során a beszélgetést vezető pedagógus a jelenség aktualitására hívta fel figyelmünket: szinte nincs olyan magyar család, melyet ne érintene valamilyen módon a kivándorlás. A közeljövőben diákjainknak is válaszolniuk kell arra a kérdésre, hogy életüket itthon vagy külföldön képzelik el.

Képek

A színműben a társadalom számos rétegéből láttunk karaktereket: az értelmiségit, az orvost, a szakmunkást, az ápolónőt. Bár társadalmi státuszuk különbözik, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban. Helyzetük abban közös, hogy mindannyian kénytelenek elszenvedni a bevándorló sorsból adódó problémákat: a honvágyat, a kiszolgáltatottságot, a nyelvi nehézségeket. A darab a nézőtől nem állásfoglalást vár el, csupán figyelmet és érzékenységet a jelenség értelmezéséhez. Az előadás értéke elfogulatlansága mellett az élvezetes színészi játék volt. A felkészítő foglalkozás során a beszélgetést vezető pedagógus a jelenség aktualitására hívta fel a fiatalok figyelmét: szinte nincs olyan magyar család, amit valamilyen módon ne érintene a kivándorlás. A közeljövőben diákjainknak is válaszolniuk kell arra a kérdésre, hogy életüket itthon, vagy külföldön képzelik el.

 

E-napló

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.