Események

Fogadóóra:
november 19. 17 óra
Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Projektnap:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18 óra, Felsővárosi templom
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A gimnáziumi színházbérlet első előadása

Novemberben kezdődött a Katona József Színház idei évada gimnazistáink számára. A színházbérlet első előadásán a Kamrában jártak, ahol a Rubin Szilárd regénytorzója alapján készült Ahol a farkas is jó című darabot tekintették meg. A bemutatót most is megelőzte a színház ifjúsági programfelelősének interaktív ráhangoló foglalkozása, ahol diákjaink megismerhették a darab történetét, ugyanakkor elgondolkodhattak a színmű fő problematikáját adó áldozat és gyilkos kettős viszonyáról.

Képek

November 27-én, pénteken este megtekintettük a Katona József Színház idei évadjára váltott bérletünk első előadását. Rubin Szilárd műve alapján írt Ahol a farkas is jó című színművet láttuk a színház Kamrájában. Az előadást most is megelőzte a színház ifjúsági programfelelősének, Végh Ildikónak interaktív ráhangoló foglalkozása, ahol diákjaink megismerhették a darab történetét, ugyanakkor elgondolkodhattak a színmű fő problematikáját adó áldozat és gyilkos kettős viszonyáról.
A darab az 1950-es évek elején, Törökszentmiklóson játszódik, témája egy valóban megtörtént bűneset. Az előadás főszereplőjét, Jancsó Piroskát öt tizenéves lány meggyilkolásával vádolták. A fiatal lányt bűnösnek találták és felakasztották annak ellenére, hogy a gyilkosságok körülményei nem voltak egyértelműen tisztázhatóak. Rubin Szilárdot íróként foglalkoztatta az esemény, kutatni kezdett a per körülményei után; ez alapján született az Aprószentek című regénytorzója.
A Gothár Péter rendezésében színre vitt darab igen nagy hatást gyakorolt a közönségre. Mind a főszerepeket, mind a mellékszerepeket egyaránt emlékezetessé tette a kitűnő színészi teljesítmény. Ilyen kezdet után nagy izgalommal készülünk a következő előadásokra.
 

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.