Események

Fogadóóra a gimnáziumban:
március 19. 17 óra
Tanítás nélküli munkanap- nevelési értekezlet:
március 28.
Tavaszi szünet:
március 29-április 3..
Papírgyűjtés:
április 9-13.
Vers-és prózamondó verseny a felső tagozatosok számára:
április 11. 14:30
Szülői szervezeti értekezlet:
április 11. 17 óra
A 6. évfolyam tavaszi terepgyakorlata:
április 20.
Munkanap áthelyezés május 26-ára:
április 21.
Fogadóóra a felső tagozaton:
április 24. 17 óra
Munkaszüneti nap:
április 30.
A 12. évfolyam ballagása:
május 5. 11 óra

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2017

Iskolai étkezés

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnáziumi színházbérlet első előadása

Novemberben kezdődött a Katona József Színház idei évada gimnazistáink számára. A színházbérlet első előadásán a Kamrában jártak, ahol a Rubin Szilárd regénytorzója alapján készült Ahol a farkas is jó című darabot tekintették meg. A bemutatót most is megelőzte a színház ifjúsági programfelelősének interaktív ráhangoló foglalkozása, ahol diákjaink megismerhették a darab történetét, ugyanakkor elgondolkodhattak a színmű fő problematikáját adó áldozat és gyilkos kettős viszonyáról.

Képek

November 27-én, pénteken este megtekintettük a Katona József Színház idei évadjára váltott bérletünk első előadását. Rubin Szilárd műve alapján írt Ahol a farkas is jó című színművet láttuk a színház Kamrájában. Az előadást most is megelőzte a színház ifjúsági programfelelősének, Végh Ildikónak interaktív ráhangoló foglalkozása, ahol diákjaink megismerhették a darab történetét, ugyanakkor elgondolkodhattak a színmű fő problematikáját adó áldozat és gyilkos kettős viszonyáról.
A darab az 1950-es évek elején, Törökszentmiklóson játszódik, témája egy valóban megtörtént bűneset. Az előadás főszereplőjét, Jancsó Piroskát öt tizenéves lány meggyilkolásával vádolták. A fiatal lányt bűnösnek találták és felakasztották annak ellenére, hogy a gyilkosságok körülményei nem voltak egyértelműen tisztázhatóak. Rubin Szilárdot íróként foglalkoztatta az esemény, kutatni kezdett a per körülményei után; ez alapján született az Aprószentek című regénytorzója.
A Gothár Péter rendezésében színre vitt darab igen nagy hatást gyakorolt a közönségre. Mind a főszerepeket, mind a mellékszerepeket egyaránt emlékezetessé tette a kitűnő színészi teljesítmény. Ilyen kezdet után nagy izgalommal készülünk a következő előadásokra.
 

E-napló

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.