Események

Papírgyűjtés:
szeptember 18. szerda, 7:00 - 15:30 óra
szeptember 19. csütörtök, 7:00 - 15:30 óra
szeptember 20. péntek, 7:00 - 13:30 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A gimnáziumi színházbérlet első előadása

Novemberben kezdődött a Katona József Színház idei évada gimnazistáink számára. A színházbérlet első előadásán a Kamrában jártak, ahol a Rubin Szilárd regénytorzója alapján készült Ahol a farkas is jó című darabot tekintették meg. A bemutatót most is megelőzte a színház ifjúsági programfelelősének interaktív ráhangoló foglalkozása, ahol diákjaink megismerhették a darab történetét, ugyanakkor elgondolkodhattak a színmű fő problematikáját adó áldozat és gyilkos kettős viszonyáról.

Képek

November 27-én, pénteken este megtekintettük a Katona József Színház idei évadjára váltott bérletünk első előadását. Rubin Szilárd műve alapján írt Ahol a farkas is jó című színművet láttuk a színház Kamrájában. Az előadást most is megelőzte a színház ifjúsági programfelelősének, Végh Ildikónak interaktív ráhangoló foglalkozása, ahol diákjaink megismerhették a darab történetét, ugyanakkor elgondolkodhattak a színmű fő problematikáját adó áldozat és gyilkos kettős viszonyáról.
A darab az 1950-es évek elején, Törökszentmiklóson játszódik, témája egy valóban megtörtént bűneset. Az előadás főszereplőjét, Jancsó Piroskát öt tizenéves lány meggyilkolásával vádolták. A fiatal lányt bűnösnek találták és felakasztották annak ellenére, hogy a gyilkosságok körülményei nem voltak egyértelműen tisztázhatóak. Rubin Szilárdot íróként foglalkoztatta az esemény, kutatni kezdett a per körülményei után; ez alapján született az Aprószentek című regénytorzója.
A Gothár Péter rendezésében színre vitt darab igen nagy hatást gyakorolt a közönségre. Mind a főszerepeket, mind a mellékszerepeket egyaránt emlékezetessé tette a kitűnő színészi teljesítmény. Ilyen kezdet után nagy izgalommal készülünk a következő előadásokra.
 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.