Események

Szülő-tanár bál:
február 16.
Játszóház a leendő első osztályosoknak:
február 20. 17 óra
Szóbeli felvételi a 9. osztályba:
február 21. 15 óra
Ifjúsági hangverseny:
február 25. 13:30
Meghallgatás az ének-zene és a dráma tagozatra jelentkezőknek:
március 4-5. 14:30-17:30
Fogadóóra a felső tagozaton:
március 5. 17 óra
Társaséneklési verseny:
március 6.
Szóbeli pótfelvételi a 9. osztályba:
március 7. 15 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A gimnázium szereplése Budapesten

Szép hagyomány iskolánkban, hogy gimnazistáink a Rákóczi Szövetség szervezésében részt vesznek az 1956-os forradalomra október 22-én emlékező budapesti, Bem téri ünnepség lebonyolításában. Ugyanaznap délelőtt pedig a Zenetudományi Intézetbe látogattak el, ahol a különleges Bartók-archívumot és a csodálatos hangszertörténeti kiállítást tekintették meg.

Képek

 

RÉSZVÉTEL A BEM TÉRI MEGEMLÉKEZÉSEN ÉS LÁTOGATÁS A ZENETUDOMÁNYI INTÉZETBEN

 

 

Immár hagyomány, hogy gimnáziumunk a Rákóczi Szövetség szervezésében részt vesz az 1956-os forradalomra emlékező Bem téri ünnepség lebonyolításában.
Október 22-én 16.30-kor a Műegyetemtől fáklyás menet indult a Bem József térre. Idén is 18 órakor került megrendezésre a megemlékezés, amin Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke mondott beszédet. A gimnazista diákjainkból álló kórus iskolánk igazgatója, Kneifel Imre vezényletével az ünnep hangulatához méltó kórusművekkel szerepelt.
Az is iskolai hagyomány, hogy ének-zenei irányultságunkhoz illő délelőtti programmal tesszük teljessé ezt a napot. Így látogattuk már meg a Bartók-, illetve Kodály-házat, ismerkedtünk meg az Operaházzal szakszerű vezetés keretében, idén pedig látogatást tettünk a Zenetudományi Intézetben. A múzeumi vezetés egyórás koncerttel kezdődött. Kassai István zongoraművész és Kaufer Zsuzsanna végzős konzervatóriumi hallgató előadásában Mozart, Liszt, Mosonyi, Erkel, Bartók és Kodály zongoraművek és dalok hangzottak el. A hangulatos koncertet a diákok érdeklődő figyelemmel és élvezettel hallgatták. Ezt követően Gombos László zenetörténész vezetésével szakszerű és élvezetes tárlatvezetésen vettünk rész a Bartók Archívumban, illetve a hangszertörténeti kiállításon. Nagy élvezetet okozott Bartók Béla zongoráját látni és hallani, a népdalgyűjtő útjain használt fonográfját és népdalfelvételeit megismerni, de a számos látnivaló közül kiemelhetjük Lajtha László zongoráját vagy akár a diákok által is megszólaltatható 18. századi templomi orgonát.
Idén is igen tartalmas és emlékezetes múzeumi programon és ünnepi megemlékezésen vettünk részt.

 

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.