Események

Fogadóóra:
november 19. 17 óra
Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Projektnap:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18 óra, Felsővárosi templom
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A gimnázium szereplése Budapesten

Szép hagyomány iskolánkban, hogy gimnazistáink a Rákóczi Szövetség szervezésében részt vesznek az 1956-os forradalomra október 22-én emlékező budapesti, Bem téri ünnepség lebonyolításában. Ugyanaznap délelőtt pedig a Zenetudományi Intézetbe látogattak el, ahol a különleges Bartók-archívumot és a csodálatos hangszertörténeti kiállítást tekintették meg.

Képek

 

RÉSZVÉTEL A BEM TÉRI MEGEMLÉKEZÉSEN ÉS LÁTOGATÁS A ZENETUDOMÁNYI INTÉZETBEN

 

 

Immár hagyomány, hogy gimnáziumunk a Rákóczi Szövetség szervezésében részt vesz az 1956-os forradalomra emlékező Bem téri ünnepség lebonyolításában.
Október 22-én 16.30-kor a Műegyetemtől fáklyás menet indult a Bem József térre. Idén is 18 órakor került megrendezésre a megemlékezés, amin Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke mondott beszédet. A gimnazista diákjainkból álló kórus iskolánk igazgatója, Kneifel Imre vezényletével az ünnep hangulatához méltó kórusművekkel szerepelt.
Az is iskolai hagyomány, hogy ének-zenei irányultságunkhoz illő délelőtti programmal tesszük teljessé ezt a napot. Így látogattuk már meg a Bartók-, illetve Kodály-házat, ismerkedtünk meg az Operaházzal szakszerű vezetés keretében, idén pedig látogatást tettünk a Zenetudományi Intézetben. A múzeumi vezetés egyórás koncerttel kezdődött. Kassai István zongoraművész és Kaufer Zsuzsanna végzős konzervatóriumi hallgató előadásában Mozart, Liszt, Mosonyi, Erkel, Bartók és Kodály zongoraművek és dalok hangzottak el. A hangulatos koncertet a diákok érdeklődő figyelemmel és élvezettel hallgatták. Ezt követően Gombos László zenetörténész vezetésével szakszerű és élvezetes tárlatvezetésen vettünk rész a Bartók Archívumban, illetve a hangszertörténeti kiállításon. Nagy élvezetet okozott Bartók Béla zongoráját látni és hallani, a népdalgyűjtő útjain használt fonográfját és népdalfelvételeit megismerni, de a számos látnivaló közül kiemelhetjük Lajtha László zongoráját vagy akár a diákok által is megszólaltatható 18. századi templomi orgonát.
Idén is igen tartalmas és emlékezetes múzeumi programon és ünnepi megemlékezésen vettünk részt.

 

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.