Események

Nálunk nincs tanítás:
december 15.
Kodály Zoltán Napok:
december 17-21.
Karácsonyi vásár:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18:30
Projektnap az általános iskolában:
december 20.
Téli szünet utáni első tanítási nap:
2019. január 3.
Közös középiskolai írásbeli felvételi:
január 19. 10 óra
Első félév vége:
január 25.

Iskolai közösségi szolgálat

A zene világnapja

Október 1-jén A zene világnapját ünnepeltük városunk kórusaival és zenekaraival. A Vodafone Sportcsarnokban rendezett hangversenyen énekkaraink is felléptek. Intézményünket a Legkisebbek Kórusa, a Kicsinyek Kórusa, a Bárdos Lajos Gyermekkar, a gimnázium leánykara és vegyeskara képviselte. 

 

2015. október 1-jén ünnepelte Székesfehérvár A zene világnapját. Yehudi Menuhin éppen negyven évvel ezelőtt kezdeményezte a zene világméretű megünneplését. A Vodafone Sportcsarnokban tartott hangversenyen a város kórusai között iskolánk énekkarai is felléptek. Intézményünket a Legkisebbek Kórusa, a Kicsinyek Kórusa, a Bárdos Lajos Gyermekkar, a gimnázium leánykara és vegyeskara képviselte.
A koncertet Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész, karmester vezényletével az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában Liszt Ferenc Les Preludes című szimfonikus költeménye nyitotta. A korábbi évek hagyományához hűen népdalok is felcsendültek a hangversenyen: idén ír és macedón énekek hangzottak el a résztvevő kórusok tolmácsolásában. Az est folyamán a zenekar és az énekkarok Bartók Béla népdalfeldolgozásainak előadásával emlékeztek meg a hetven évvel ezelőtt elhunyt neves zeneszerzőről. Az ünnepi hangverseny zárásaként Mascagni Parasztbecsület című operájának Húsvéti kórusát hallhatta a közönség.
A Fricsay Richárd-díjjal idén Bódi Árpád zenepedagógust, a Hermann László Zeneiskola nyugalmazott igazgatóját tüntette ki a város.

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.