Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Tanévkezdő kirándulás a gimnáziumban

Szeptember 18-án kihasználva az utolsó nyári napok egyikét, a gimnázium kirándulni indult, hogy megyénk néhány látnivalóját megtekintse. Utunk első állomása Martonvásár volt, ahol a Brunszvik-kastélyt és parkját látogattuk meg. A kastélyt a Mária Teréziától grófi rangot kapott Brunszvik Antal építtette barokk stílusban. Az 1820-as években Brunszvik Ferenc gróf klasszicista ízlés szerint alakíttatta át az épületet. Mai állapota az utolsó, 1880-as neogót átépítést tükrözi. Sétát tettünk a kastélyt körülvevő gyönyörű angolparkban is, mely hazánk legnagyobb ilyen jellegű kertje. Felkerestük a nagy hagyományú nyári koncertek helyszínét a parkban. A kastélyban járva természetesen meglátogattuk a családnak, illetve Beethovennek emléket állító múzeumot is.

Képek

Utunk következő állomása a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Emlékmúzeum volt. Nagy költőnk 1802-től 1811-ig élt a Nádasdyak által épített tiszttartói házban. Bár a hagyomány ezt az épületet tartja Vörösmarty szülőházának, tudjuk, hogy sem a szülőház, sem az idős Vörösmartynak menedéket adó épület nem áll már. Az emlékmúzeum 1952 óta működik, azóta többször is megújult a kiállítás. Kápolnásnyék ápolja a költő emlékét: minden évben gimnáziumuk végzős diákjai egy-egy rózsatövet ültetnek az épület kertjébe, december 1-jén pedig ünnepi műsorral emlékeznek meg Vörösmarty születésnapjáról.
Kirándulásunk végén megálltunk a Velencei-tó partján. Gyönyörű napsütésben kerestük fel a tó legújabb strandját, a Velence Korzót. Kellemes sétával és napozással zárult az iskolai év első közös programja.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.