Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

„MENŐ MENZA” A KODÁLYBAN

EFOP1.8.5-17-2017-00317

Kompetenciánk az egészséges életmód - egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok megvalósítása

logo felujitasA projekt háttere

Köztudott, hogy ma Magyarországon a lakosság egészségi állapota messze elmarad az Európai Unió más tagországainak szintjétől. A súlyos betegségek – daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri problémák, mozgásszervi rendellenességek – mellett a társadalom egyre nagyobb rétege küzd a túlsúllyal (obezitás) illetve szenvednek valamilyen ételintoleranciától (glutén, laktóz). A betegségek kialakulásában meghatározó szerepe van a mozgáshiánynak, a nem megfelelő életmódnak és táplálkozásnak. Ezért tartjuk fontosnak azt, hogy az iskola oktatási programjába beillesszük és fejlesszük az egészséges életmódhoz kapcsolódó kompetenciákat annak érdekében, hogy ezek a kompetenciák a megfelelő irányban alakíthassák a gyerekek és rajtuk keresztül családjaik egészséges életvitelét, életmódját, hozzájárulva ezzel életminőségük javításához.

Köztudott, hogy már gyermekkorban ki kell alakítani a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás iránti igényt, hiszen ezek együttesen járulnak hozzá testi és szellemi fejlődésükhöz és növekedésükhöz, a jó tanulmányi eredmények eléréséhez, az egészségük megőrzéséhez. Ebben az életkorban alakul ki az ízlés, a táplálkozási szokások, a helyes étkezési mód és a kulturált étkezési magatartás. Az ekkor megszerzett ismeretek meghatározó befolyást gyakorolnak az egész további életre.

 

A projekt célkitűzései

 • az iskolai étkeztetés tárgyi körülményeinek javítása érdekében az optimális kulturális szignálokkal rendelkező étterem kialakítása
 • megfelelő minőségű ivóvíz biztosítása az iskola tanulói, tanárai és alkalmazottai számára
 • ismeretterjesztő programok szervezése az egészségtudatos táplálkozás jegyében
 • szemléletformálás az egészséges életmód népszerűsítéséért

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

 

 1.      Iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás és az étkezési kultúra fejlesztése érdekében
  • az étkezéshez szükséges edények beszerzése: tálcák, tányérok, poharak, evőeszközök, szalvéta
  • 25 db új étkezőasztalok beszerzése
  • 150 db étkezőszék
  • Az ablakokra új függönyök és karnisok
  • Az asztalokra megfelelő méretű 25 darab új abrosz beszerzése.
 2.     Vízautomaták telepítése

 3.     Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében

 

 

A megfelelő, kulturált helyszín megteremtése mellett a 2018/2019 tanévben kiemelt szerepet szánunk az egészségtudatos táplálkozásnak. A program keretében szeretnénk elérni, hogy tanulóinkban kialakuljon az igény, hogy a táplálkozás mind minőségi, mind környezeti szempontból élmény legyen számukra.

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.