Események

Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Karácsonyi hangverseny:
december 18. 18 óra, Szent Imre templom
Projektnap:
december 19. 
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A Bárdos-kórus Székelyudvarhelyen

Csodás tájak, változatos programok, vendégszerető családok – ezek várták a Bárdos-kórus tagjait április közepén Székelyföldön. Sokadszorra, de változatlan kíváncsisággal indult útra a kodályosok csapata, idén a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosok. Az ötnapos úton szerzett számtalan élmény örök emlékké válik, és reméljük, a vendéglátó családokkal köttetett ismeretségek, barátságok is megmaradnak.
 
Erdélyben járt a Bárdos-kórus
 
Erdélyből kapott meghívást kórusunk a XXI. Bárdos Lajos–Palló Imre Kórusfesztiválra, amelyre a kórus 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói lelkesen készülődtek egész áprilisban. Végül 2015. április 23-án hajnali ½-6 kor robogott el a busz 44 gyerekkel, Imre bácsival, Mariann nénivel, Gabi nénivel és Edit nénivel a fedélzeten.
Mindenkinek nagyon korai volt az indulás. A buszon tévéztünk, a tanárok próbáltak minket minél jobban lefoglalni, mert elég nagy lett a hangzavar egy idő után. Dél körül értük el a román határt. A vidék eleinte egysíkú volt, később viszont gyönyörű tájakon haladtunk keresztül. Útközben megálltunk Nagyváradon a Szent László templomnál, amelyet megtekintettünk, sőt egy kórus éneklését is meghallgathattuk. Este nyolckor érkeztünk meg Székelyudvarhelyre. Nagyon fáradtak voltunk mindannyian, de kárpótolt minket a házigazda családok és a szervezők kedvessége. Hamar szállásra talált mindenki, és hosszú pihenés várt ránk… egészen reggel hét óráig. Pénteken reggel a művelődési házban próbáltunk, majd hamarosan indultunk Parajd felé. Útközben megálltunk egy kútnál, amelyből borvíz csordogált. Az íze hasonlított a fehérvári Csitáry-kút vizéhez.  Parajdon a sóbányát tekintettük meg, ahol a kövek tényleg nagyon sósak. Megízleltük, néhányan hoztunk is haza belőle. A sóbányában levő szép templomban énekeltünk néhány darabot. Nagyon érdekes volt, még sosem jártam ilyen helyen. Utána elmentünk a Békás-szoroshoz, szerpentinekkel, éles kanyarokkal teli úton. A Békás-patak völgye hihetetlenül szép látványt nyújtott, sok vízesést is láttunk, az egyik közelében le is tudtunk menni a patak partjára. Miután itt körülnéztünk, a Gyilkos-tóhoz látogattunk el. Ez egy nagyon érdekes mélyedés, amelyet hirtelen öntött el a víz, a tóból még ma is kiállnak a fenyőfák csúcsai. Hazafelé az út ismét kanyargós volt, sajnos sokan rosszul is lettek. De mégis örültünk, hogy részesei lehettünk ennek a sok szépségnek. Szombat délelőtt vettünk részt a fesztiválon, ekkor szerepelt kórusunk a székelyudvarhelyi művelődési házban. A legnagyobb sikert a Kossuth-toborzóval és a Levél az otthoniakhoz című művekkel arattuk. Imre bácsi megdicsért minket. Délután a vendégfogadó családok vittek minket kirándulni. Több család is az állatkiállítás megtekintését választotta, az enyém is, nagyon jól éreztem magamat. Vasárnap egy katolikus templomban volt hangversenyünk, itt az Ave Mariat, a Harangszót és a Levél az otthoniakhoz című kórusműveket énekeltük el, amiért nagy tapsot kaptunk. Délután megint a családokkal kirándultunk, én egy gyönyörű helyen jártam: Székelyvarságon, ahol - mint másutt is - sok székelykaput láttunk, de a legszebb a Csorgókő-vízesés volt.
Hétfőn korán reggel elbúcsúztunk a vendéglátó családoktól, valamint a szervezőktől, és indultunk hazafelé. Útközben megálltunk Segesváron, felmentünk 172 lépcsőn a várhoz, ahol nagyon szép kilátásban gyönyörködhettünk.  Miután kinyújtóztattuk tagjainkat, folytattuk utunkat. Még egyszer megálltunk a Királyhágónál, kicsit mozogtunk, játszottunk. Nehogy a hazautazás eseménytelen legyen, Budapest előtt defektet kaptunk. Legalább másfél órát várakoztunk egy benzinkútnál, míg megjavították a buszt. Szerencsére kártyázás közben gyorsan telik az idő… Este 11 után értünk haza fáradtan, de élményekkel gazdagon.
                                                                                                                
                                                                                                     Végvári Gyöngyvér
6.é osztály 

 

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.