Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

A 12. osztályosok látogatása a Vörösmarty Színházban

 
December 10-én a Vörösmarty Színház idei évadjának egyik új darabját tekintették meg iskolánk 12. osztályos diákjai. Hargitai Iván rendező Dosztojevszkij Félkegyelmű című regényét állította színpadra.
 A színházi előadás alapjául szolgáló Dosztojevszkij regény a Bűn és bűnhődést követte a szerző életművében. Ennek következtében számos, korábban már megfogalmazott gondolatával - a kiválasztottság eszméjével, a pravoszláv vallásosság kérdésével, a szeretet és jóság etikai parancsával - találkozik a regény olvasója és a színmű nézője. Hargitai Iván rendezésének középpontjában is a szeretet megváltó ereje állt, amit a színészek alakításukban közvetíteni is tudtak az előadás során. A főbb szerepeket országos hírű színészek játszották. Kiemelkedő alakítást nyújtott László Zsolt Rogozsin, Radnay Csilla Nasztaszja Filippovna és Krisztik Csaba Miskin herceg szerepében. Kisebb szerepekben ugyan, de emlékezetes színészi játék jellemezte többek között Kozáry Ferenc és Kelemen István színművészek alakítását is.
Az előadás előtt lehetőséget kaptunk egy rövid találkozóra Hargitai Iván rendezővel. A beszélgetés során a diákokat különösen érdekelte, hogy a rendező választása miért éppen erre a Dosztojevszkij műre esett, továbbá mit szándékozott üzenni korunknak a klasszikus mű színre vitelével.
Dosztojevszkij műveivel (elsősorban a Bűn és bűnhődés című regényével) már megismerkedtek a diákok, a megtekintett előadás pedig alapjául szolgál a végzős osztály egyik magyar érettségi tételének.

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.