Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnáziumi színházbérlet első előadása

A Katona József Színházba szóló bérlet első előadásaként a gimnazista diákok december 17-én az Üvegfal mögött című előadást tekintették meg. A darab alapjául Robert Merle azonos című regénye szolgált, melyet 1970-ben, közvetlenül a párizsi diáklázadások után írt. A színmű megidézte az 1968 tavaszán játszódó párizsi eseményeket.
 Merle Nantere-ben a Sorbonne kihelyezett karán kirobbant diáklázadások okait igyekezett feltárni, Végh Ildikó dramaturg a szöveghez hűen szóltatta meg a szereplőket. Az előadás rendezője a negyedéves egyetemi hallagtó Kovács D. Dániel szókimondó, bátor értelmezése élővé tette korunk diákjai számára a mára már történelminek számító eseményeket.
A darab színrevitele a színház rendhagyó vállalkozása, hisz a színművet elsősorban gimnáziumi osztálytermekben játsszák. A mostani előadást viszont kivételes módon a Katona József Színházban tekinthettük meg. A helyszín nem akadályozta meg a színészeket abban, hogy a jelenlévő diákjainkat bevonják az előadásba. Elsősorban diákéletük aktuális problémáival szembesítették őket, de kíváncsiak voltak megoldási javaslataikra is.
A darab provokatív hangvétele gondolkodásra és véleménynyilvánításra késztette a fiatalokat.

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.