Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnazisták köszönete a Fonódás Kulturális Egyesület támogatásáért

 A Fonódás Kulturális Egyesület Fehérvári Fonódások című projektjének keretében gimnáziumunk tanulóinak egy csoportja lehetőséget kapott arra, hogy hét színházi előadást tekinthessen meg az ország különböző színházaiban.

Képek

A 2014-es tanév második félévében négy színházi esten vehettünk részt: az Operaházban A Szilfid és a Trójai játékok előadására jutottunk el, Veszprémben Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét ismerhettük meg. Ezt követően Pécsre utaztunk, ahol az idei POSZT versenydarabjai közül láttunk három előadást. Ott tartózkodásunk első estéjén Molière Képzelt betegét látta az egész diákcsoport, majd pécsi utunk második estéjén két darab között választhattunk: Székely Csaba Bányavakság illetve Bródy Sándor A tanítónő című művét tekinthették meg a fiatalok. A színes kulturális életet élő Pécs a fesztivál ideje alatt még vonzóbb arcát mutatta, kellemes emlék maradt számunkra az itt eltöltött két este.  

A kulturális program 2014 őszén folytatódott. Ének-zenei tagozatos diákjaink különös örömmel fogadták a Bozsik Yvette Társulat Mozart Varázsfuvolájának zenéjére koreografált táncjátékát, illetve az operaházi estét, ahol a fiatalok Mozart Cosìfan tutte című operáját tekintették meg Jiří Menzel rendezésében. A két előadás nem csak magas művészi színvonalával keltett figyelmet, hanem ötletességével és frissességével is megragadta figyelmünket.
A projekt zárása is méltó volt az eddigiekhez. A gimnazista tanulók a Katona József Színházban Joël Pommerat A két Korea újraegyesítése című színművét nézték meg. Sokat nevettünk az egyszerre humoros, ugyanakkor elgondolkodtató jeleneteken.
Örültünk a projekt keretében megvalósult támogatásnak, ajándékként éltük meg a sok kulturális élményt. Köszönet a Fonódás Kulturális Egyesületnek a kivételes lehetőségért.
 
 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.