Események

Tanítás nélküli munkanap- nevelési értekezlet:
március 28.
Tavaszi szünet:
március 29-április 3..
Papírgyűjtés:
április 10-13.
Vers-és prózamondó verseny a felső tagozatosok számára:
április 11. 14:30
Szülői szervezeti értekezlet:
április 11. 17 óra
A 6. évfolyam tavaszi terepgyakorlata:
április 20.
Munkanap áthelyezés május 26-ára:
április 21.
Fogadóóra a felső tagozaton:
április 24. 17 óra
Munkaszüneti nap:
április 30.
A 12. évfolyam ballagása:
május 5. 11 óra

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2017

Iskolai étkezés

Iskolai közösségi szolgálat

A gimnazisták látogatása a budapesti Katona József Színházban

2014. november 13-án a budapesti Katona József Színházban A Két Korea újraegyesítése című színművet tekintettük meg. Joël Pommerat, a kortárs francia író és rendező darabját a párizsi Odéonban mutatták be, 2013-ban. A Katona József Színház idei évadjának egyik új bemutatója ez az egészen friss színmű, kivételes öröm, hogy a magyar közönség is ilyen hamar megismerkedhetett ezzel a francia sikerdarabbal. Címével ellentétben a mű nem a politikáról szól. Az író olyan, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat be, melyek korunk emberére érvényesek; a rövid jelenetek az emberi kapcsolatok sokszínűségét jelenítik meg.
Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb alkotója, író, rendező, színházigazgató. Saját darabjait rendezi, munkamódszerének alapja a színészekkel közös folyamatos kísérletezés és improvizáció. Negyvenedik születésnapján megígérte társulata színészeinek, hogy minden évben új darabot ír nekik, amelyet aztán közösen színpadra állítanak. A Két Korea újraegyesítése Pommerat tizedik ilyen darabja.
A társulat fiatalabb és a már tapasztaltabb színészei is kivételes jellemábrázoló tehetséggel játszották el a különféle karaktereket. Ez a nagyszerű színészi játék tette különösen értékessé ezt az első pillantásra talán könnyednek tűnő színdarabot. A már nagynevű színészeken kívül – Kulka János, Szirtes Ági, Fullajtár Andrea – méltó partnereknek bizonyultak a fiatalok: többek között Keresztes Tamás, Nagy Ervin és Ónodi Eszter kiváló alakítását említhetjük meg.
A színdarab úgy adott felejthetetlen élményt, hogy egyszerre szórakoztatta és elgondolkodtatta nézőit.
 

 

E-napló

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.