Események

Szülő-tanár bál:
február 16.
Játszóház a leendő első osztályosoknak:
február 20. 17 óra
Szóbeli felvételi a 9. osztályba:
február 21. 15 óra
Ifjúsági hangverseny:
február 25. 13:30
Meghallgatás az ének-zene és a dráma tagozatra jelentkezőknek:
március 4-5. 14:30-17:30
Fogadóóra a felső tagozaton:
március 5. 17 óra
Társaséneklési verseny:
március 6.
Szóbeli pótfelvételi a 9. osztályba:
március 7. 15 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A gimnázium tanulói megtekintették az Operaház Cosí fan tutte előadásának főpróbáját

2014. október 8-án lehetőségünk nyílt részt venni az Operaház új bemutatójának főpróbáján. Az Operaház először 1930-ban tűzte műsorára az 1790-ben született Mozart-darabot. A Cosí fan tutte c. operát Ókovács Szilveszter meghívására Jiří Menzel rendezte, a főbb szerepeket Celeng Mária, Balga Gabriella, Szigetvári Dávid és Haja Zsolt énekelte.
A vígoperát rendező Jiří Menzel letisztult koncepcióval közelített a műhöz: az előadás központjába a zenét állította, a főszereplőket természetes játékra buzdította; arra törekedett, hogy az opera életörömöt sugározzon.
A Mozart-mű librettója látszólag egyszerű történetet mesél el, ugyanakkor témája nagyon mély és aktuális: emberi viszonyokat vizsgál, egymástól elidegenedő párokat és felszínes érzelmeket.
Azt est főszereplője valóban a zene volt. A hat fiatal énekes természetes játékkal és igen nagy szakmai tudással jelenítette meg az opera szereplőit. Különösen Fiordiligi és Guglielmo nyerte el a közönség és egyben diákjaink tetszését. Az operában központi szerepet betöltő Despina alkja is tökéletes megformálást nyert.
Az opera díszlete, Zöldi Z. Gergely munkája figyelemfelkeltő, ugyanakkor a rendezéssel összhangban letisztult és egyszerű volt.Zimula Sylvia Hanáková jelmezei rokokó stílust idézve időtlenné stilizálódtak.
Ének-zenei tanulmányokat folytató diákjaink élvezték a csodálatos Mozart-zenét, az Operaházat, a könnyed, ugyanakkor művészi élvezetekben gazdag estét.

 

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.