Események

Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Karácsonyi hangverseny:
december 18. 18 óra, Szent Imre templom
Projektnap:
december 19. 
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Tanévkezdő tanulmányi kirándulás a gimnáziumban

 Szeptember 12-én gimnáziumunk tanulói és tanárai tanulmányi kiránduláson vettek részt. Eredeti célunk Hollókő ófalujának megtekintése és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület megismerése lett volna. Sajnos az idő csak a tervezett program első részét engedte megvalósítani. Székesfehérvárról már szakadó esőben indultunk, s a rossz idő elkísért bennünket Hollókőre is. Bár esett az eső, mi azonban kitartóan bejártuk a települést: megtekintettük a katolikus templomot, a tájházat, Hollókő névadó középkori várát és a falu gyönyörű, védett házait. Erőnk eddig tartott, a folytatásban rákényszerültünk útitervünk megváltoztatására. Tartottunk tőle ugyanis, hogy a szabadtéri régészeti park az esőtől járhatatlanná vált. Visszafordultunk Gödöllőre, hogy meglátogassuk a Grassalkovich-kastélyt.

A főúri rezidenciát Grassalkoch I. Antal alakította ki a 18. században, ekkor volt a kastély vendége többek között Mária Terézia is. A későbbiekben az épületet a magyar állam megvásárolta, és Ferenc Józsefnek és családjának adományozta. Ekkor élte a kastély második fénykorát. A 20. században Horthy-kormányzó és családja egyik tartózkodási helyéül szolgált, majd a Rákosi korszakban szociális otthonná alakították át. A kastély viszontagságos sorsáról érzékletesen számol be a kastélytörténeti kiállítás: korabeli tárgyak, dokumentumok és fényképek teszik átélhetővé az elmúlt évszázadokat. Öröm volt megtapasztalni, hogy a 2. világháború utáni évtizedekben szomorú sorsra jutott épületegyüttes ma újból barokk szépségében pompázik.

Bár az időjárás megnehezítette napunkat, mégis elmondhatjuk, hogy ez hangulatunkra nem nyomta rá bélyegét, és az út során sokat tanultunk a magyar történelemről és néprajzról.

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.