Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

Csibeavató

Egy szürke péntek délutánt a felsősök jókedve, felhőtlen mulatsága tett színessé. Az immár évek óta a nyolcadikosok által szervezett eseményre, az ötödikes diákok tréfás, játékos avatására került sor. A feledhetetlen napra lelkesen, hosszú heteken át készültek kicsik és nagyok – előbbiek tánccal, utóbbiak ötletes feladatokkal. Nemcsak ők, de a szülők, diáktársak és pedagógusok is remekül szórakoztak! Az ajándék oklevél és sütemény kézhezvétele után pedig kezdődhetett az estig tartó sulibuli.
Csibeavató 1.
 
Az idei csibeavató sem maradhatott el.
A mostani 5.é-t és 5.a-t avatták fel felső osztályba a 8.-osok. A két osztály ügyességét is összemérhette. Az 5.-esek játékos feladatokat kaptak. Az első feladat egy osztálytánc volt, melyet már a csibeavató előtt be kellett gyakorolniuk. Mindkét osztály szívét-lelkét beleadta a táncba, és sok gyakorlás után meglett az eredménye is. A második feladat az volt, hogy le kellett rajzolni az osztályfőnöküket és írni róluk. A harmadik feladatban  a vetítőre képeket vetítettek az iskola részeiről, és le kellett írni egy papírra, hol van az a festmény, tárgy stb. A negyedik feladatban a gyerekeknek ki kellett kötni a cipőfűzőjüket, és össze kellett ezeket kötni időre. Az volt a cél, hogy a zsinór hosszabb legyen, mint a másiké. Az ötödik feladathoz az osztályból három embert választottak ki. A 8.-osok egy szöveget mondtak el, amit tovább kellett adni az osztálytársnak. Jött a harmadik, s neki is el kellett mondani a szöveget. Aki többet tudott mondani, azé volt a pont. A hatodik feladatban négy embert kellett választani, és a másik osztály lufiját kellett kilyukasztani. Ez azonban a lábukra volt kötözve! A hetedik feladatban előre megírt verset kellett mondani a 8.-asoknak. És jött az eredményhirdetés, amelyből kiderült, hogy az 5.a osztály nyerte meg ezt a versenyt.
Nagyon jó szórakozás volt számunkra a csibeavató!
                                                                                                                László Vivien
                                                                                                                  5. a osztály
 
 
 
 
Csibeavató 2.
 
Nagy készülődés volt 15-én, pénteken délután, mivel akkor tartottuk a csibeavatót.
Mindenki izgatottan készült a nagy eseményre. A lányok sminkelték magukat, a fiúk meg öltözködtek. Aztán négy óra lett, a tornaterem ajtaja kinyílt, és láttuk, gyönyörű a díszítés is, a 8.-osok műve. Aztán a műsorvezetők elmondták, hogy ki kezdi a táncot, és a színpadra tessékelték az 5.a osztályt. Bemutattuk a táncot, még Imre bácsi is nyomta a rockot. Következett az 5.é osztály, majd jöttek a feladatok. Először le kellett írnunk, hogy milyen az osztályfőnökünk, és egy portrét kellett róla rajzolnunk. Míg mi ezen a feladaton dolgoztunk, az osztály másik fele a többi munkán. Majd jött egy olyan feladat, amihez három ember kellett. Ketten kimentek a teremből, de aki bent maradt, annak egy kis részletet olvastak fel a nagyok, amit tovább kellett adni. A luficsatához öt embert kértek mindkét osztályból. Lufit kötöztek a lábunkra, és ki kellett pukkasztani a másik osztály lufiját. Csakhogy az é-seknek mindig kipukkadt a lufijuk, ezért ez a rész döntetlen lett. Jött a cipőfűzős feladat! Mindenkinek ki kellett fűznie a cipőfűzőjét, amit összekötöztünk, és akié hosszabb, az győz. majd a 8.-osokról megírt verset olvastuk fel. Végül következett az eredményhirdetés. Kihirdették, hogy kik győztek a feladatokban és kik a táncban. Imre bácsi mondott néhány szót, és mikor bejelentette, hogy mi nyertünk, csak sikoltoztunk. De jó volt az 5.é osztály tánca is, szóval kezet fogtunk velük. És aztán még emléklapot és muffint is kaptunk a nagyoktól!
Nagyon jó volt a csibeavató.
                                                                                                         Schmidt Borka
                                                                                                            5.a osztály
 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.