Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

A középiskola kórusai a Rákóczi Szövetség 1956-os ünnepségén

Október 22-én a budapesti ’56-os ünnepségek alkalmából gimnazista diákjaink a Bem téri megemlékezés szereplői voltak. A Rákóczi Szövetség tagjaiként immár hagyomány, hogy a szövetség ünnepségéhez kórusművek előadásával járulunk hozzá. A rendezvényen Csáky Pál, Szlovákia volt kisebbségi ügyekért felelős miniszterelnök-helyettese, az MKP elnöke mondott ünnepi beszédet, továbbá megszólaltak határon túlról érkezett magyar fiatalok is.
A budapesti szereplés lehetővé tette, hogy diákjainknak örömöt szerezzünk az Operaház meglátogatásával. Idegenvezető segítségével bejárhattuk az Operaház híres tereit: megcsodálhattuk többek között a Királyi lépcsőházat és páholyt, a Vörös Szalont és a különleges szépségű nézőteret.
A nap különlegessége volt a Zeneakadémia felújított épületének felkeresése. Ugyan csak kívülről szemlélhettük meg a megszépült épületet, de bepillantást nyerhettünk az esti ünnepélyes megnyitóra való készülődésbe: a Solti-szobor még felavatásra várt, a meghívottak már a téren gyülekeztek.
A fellépés után a Rákóczi Szövetség finom vacsorával vendégelt meg minket a Műegyetemen. Reméljük, hogy jövőre is részesei lehetünk a budapesti 1956-os megemlékezéseknek.

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.