Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 26.  hétfő, 9:30 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 2. hétfő, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz!

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Szüreti mulatság

 Borongós hét után ragyogó napsütéssel köszöntött be szeptember harmadik péntekje. Ekkor rendeztük meg az immár hagyományosnak tekinthető szüreti délutánunkat, melyen a teljes alsó tagozat részt vett és nagyszerűen szórakozott. A programból nem hiányozhatott a szőlőpréselés, a mustkóstolás, a lovaglás és természetesen a népzene és a néptánc sem.

Képek

Szüret a Kodályban
 
Szeptemberben az iskolában minden osztály termésképet készített. Egyrészt azért, hogy a faliújságok díszesek legyenek, másrészt pedig azért, mert volt egy verseny, amire minden alsó tagozatos osztály benevezett. A felső tagozatosok és a tanítók pedig szavaztak.
A szüret napja szeptember 20-ra esett. Délelőtt még mindenki tanult, de délután annál többet mulatott. Két óra körül már szőlőt szemeztünk és előkészültünk a szórakozásra.
Ezek után elkezdődött a szüret. Megérkezett a ló és a különböző fajátékok is. Ki lehetett próbálni a lovaglást, a sportjátékokat, a kézműves állomásoknál pedig papírmadarat lehetett hajtogatni, vagy parafa dugóból és levelekből baglyot és szőlőt festeni. Ezenfelül kipróbálhattuk a célzási ügyességünket,  és a mustot is megkóstolhattuk.

 

Mielőtt elkezdődtek a különböző foglalkozások, ellátogatott iskolánkba a Tilinkó zenekar. Zenével kísérték kedvenc népdalainkat, melyekre mindenki táncolt.
Mikor az állomásoknál kijelentették, hogy vége van a mulatságnak, mindnyájan szomorúak lettünk, mert szerettünk volna még játszani, de hát vége volt a szüreti mulatságnak, és már mindenki csak azt várta, hogy eljöjjön a jövő évi szüret.

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.