Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

Kórustábor a Balatonnál

 Az idei nyár sem múlhatott el kórustábor nélkül. A Kicsinyek kórusa augusztusban felejthetetlen három napot töltött Balatonlellén. A délelőtti kóruspróbákat színes programok követték. Az első este a Magyar Nemzeti Cirkusz fergeteges műsorát néztük meg. A második nap délutánján kisvonat vitt minket a hajóállomásra. A Balaton hűs hullámain átkeltünk Révfülöpre. Kellemes sétánk a révfülöpi kilátóhoz vezetett, ahonnan csodaszép panoráma tárult elénk. A napot természetesen strandolás zárta.   Az utolsó nap ugyan esett az eső, de ez sem kedvetlenített el bennünket. Filmet néztünk, társasoztunk és kártyáztunk. Késő délután még a focilabda is előkerülhetett. Utolsó este a mólón  közös énekkel búcsúztunk a Balatontól. Köszönjük Edit néninek (kórusvezetőnknek) és a minket kísérő tanító néniknek  az élményekkel teli három napot.

Képek

A balatonlellei kirándulás
 
Jó hírrel kezdtük az idei nyarat:
- Ismét lesz kórustábor! - jelentette be Andi néni és Kati néni.
Júliusban már izgatottan vártuk augusztus 22-ét, hogy végre elinduljunk. De csak eljött a várva várt nap!
Hosszú szünet után jólesett az osztálytársakkal találkozni. Kipakoltunk, rendet raktunk, fölhúztuk az ágyneműket, majd jött a várva várt szórakozás. Persze a kóruspróbák és a játék mellett sok érdekes programon is részt vettünk. Voltunk cirkuszban, átkompoztunk Révfülöpre, és nagy nehezen felvonszoltuk magunkat a kilátóba. Természetesen megérte a fáradozást, hiszen a kilátás gyönyörű volt. Bár elfáradtunk, de az esti balatoni fürdőzést semmi pénzért nem hagytuk volna ki. Másnap az egész nap zuhogó eső miatt sajnos nem tudtunk elmenni este a Gömb-kilátóba, de így sem unatkoztunk, ráadásul még jégkrémet is ehettünk J
Gyorsan eltelt ez a pár nap, és mi remekül éreztük magunkat.
                                                                                                                 Papp Sára
                                                                                                                 5.é osztály
 

 

Augusztus végén Balatonlellén, a kórustáborban találkoztunk az osztállyal. Első este elmentünk a cirkuszba. Nekem a kötéltáncosok tetszettek a legjobban. Pénteken lementünk a partra, de csak öt percet fürödtünk a Balatonban, mert hideg volt a víz. Sajnos a kilátóhoz nem tudtunk felmenni, mert esett az eső, ezért a táborban játszottunk. Másnap Badacsonyba hajóztunk, ahol lehetett vásárolni is. Nagyon jól éreztem magam. Jövőre is szívesen elmennék.
                                                                                                                      Bogdán Luca
                                                                                                                        5. é osztály
 
 
Az idei nyár végén egy balatonlellei, háromnapos, izgalmakkal teli kirándulást kaptunk Edit nénitől, a kórusvezetőnktől. Mikor megérkeztünk a szállásra, a kóruspróba után egy örömteli hírrel leptek meg bennünket a tanárok: este elmegyünk a Magyar Nemzeti Cirkuszba. A muris előadások mindenkinek tetszettek, de mikor visszaértünk a táborba, mindenki csöndes nyugovóra tért. Következő nap délután a kisvonat elvitt minket a balatonlellei kikötőbe. Felszálltunk egy hajóra, és élvezve az utat, átmentünk Révfülöpre. Majd felballagtunk a kilátóba, ahonnan gyönyörű volt a kilátás. Ezt a kellemes túrát strandolás követte. Az utolsó előtti napon esett az eső, de ez nem vette el a kedvünket, mert filmet néztünk. Mire vége lett a mesének, elővehettük z udvarra való játékokat. Elkövetkezett az utolsó nap, mely után mindenki sok élménnyel tért haza a balatoni táborból.
                                                                                                                      László Vivien
                                                                                                                        5. a osztály

 

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.