Események

Ünnepi megemlékezés:
március 13.
Papírgyűjtés:
április 1-3.
Tavaszi szünet:
április 9-14.
Ifjúsági hangverseny:
április 27.
Fogadóóra a felső tagozaton:
április 28. 17 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Nyári tábor a Börzsönyben

A 6.é osztályosok júliusban együtt táboroztak hazánk egyik legszebb táján, a Börzsönyben. A programokban és feledhetetlen emlékekben gazdag hat nap során megismerték táborhelyük, Kemence szűkebb és tágabb környékét. Jártak Drégelypalánkon és Nagybörzsönyben, strandoltak, kisvasutaztak és hegycsúcsokat hódítottak meg. Az idő gyorsan telt, de jövőre újra találkoznak – az ország egy másik szép táján.
 
 
Kemencei nyári tábor
 
 
Július 8-án 8:40 perckor indultunk el a táborba. Először Budapestre utaztunk vonattal. Ott két metróval mentünk át a Nyugatiba, majd továbbvonatoztunk Szobra. Szobon már buszra szálltunk, és úgy jutottunk el Kemencére. Kemencén még gyalogoltunk, hogy eljussunk a táborhoz. Mindennap rengeteget gyalogoltunk. Kedden volt a leghosszabb utunk, amikor a Börzsönybe kirándultunk. Minden reggel és este Éva néni gitározott és énekelt nekünk. A harmadik napon csak a faluban voltunk, a Tájházat látogattuk meg. Még ugyanazon a napon délután elmentünk egy közeli üdülő strandjára, ahova nem engedtek be minket, ezért a patakban fürödtünk meg, ami nagyon jólesett :) Csütörtökön Drégely fele vettük az irányt. Az első megállóhelyünk a Coop előtt volt, ahol összebújva, egymást melegítve vártuk, hogy elálljon az eső. Egyszer csak meg is történt, és mi útra keltünk, hogy felfedezzük a drégelyi várat. Alig mentünk pár lépést, megint esni kezdett. Kis várakozás után továbbindultunk a Művelődési Házba, ahol egy nagy teremben egy csocsóasztal és egy labda fogadott minket. Ott is eltöltöttünk egy kis időt. Visszafelé megálltunk egy kiállításon. Ez a nap nem úgy sikeredett, ahogy Kriszta néni eltervezte, de szerintem így is jó volt. Sőt. Visszaértünk Kemencére, ahol a meleg vacsora várt minket a Kőrózsa panzióban. A tábor minden estéjén itt kaptunk meleg vacsorát. Pénteken Nagybörzsönyt látogattuk meg. A túránkat a vízimalomnál kezdtük, ahol igazi kenyérlángost kaptunk, ami nagyon finom volt:). A következő úti cél a Lek-vár-Lak volt. Rengeteg és jobbnál jobb ízű lekvárokat kóstoltunk meg. Utána következett a kisvasutazás. A visszafele út kicsit izgalmasabb volt a kelleténél, mert kisiklottunk. A férfiak csak nehezen, együttes erővel tudták a mozdonyt visszatenni a helyére. Félórás késés után megérkeztünk az állomásra, ahonnan rohantunk, hogy elérjük a buszt. És még be is vásároltunk! A vacsora után visszaértünk a táborba, ahol nagy ünneplés tört ki, mert akkor volt a Laca születésnapja és a Nórik névnapja is. Torta, gyerekpezsgő, jégkrém torta… Utána a szokásos esti program: gitározás, éneklés és beszélgetés. Szombat reggelre a bőröndjeinknek már bepakolva kellett lenniük, hogy lehessen a kocsiba pakolni és vinni a buszmegállóba. A hazafele út is ugyanúgy zajlott, mint az odafele út, legfeljebb csak abban különbözött, hogy a csapat álmos és fáradt volt. Szerintem jó volt a hangulat és a tábor is. Köszönjük szépen ezt a tábort, Kriszti néni :) !
 
                                                                                                                   Peresztegi Panni
                                                                                                                        7. é osztály

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.