Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Egerszeg fesztivál 2013

Május közepén a zalaegerszegi gyermekkórus fesztiválon járt és szép sikerrel szerepelt a Bárdos-kórus. A rendezvényen már visszatérő vendégnek számítunk, így a programok sem voltak ismeretlenek: fellépés a belvárosban, hangversenyek a zsinagógában, valamint az oda vezető úton a nagyvázsonyi vár megtekintése. Mivel nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, máskor is meghívást kapunk ebbe a szép városba.

Képek

A zalaegerszegi kórusverseny
 
Május 17-én, pénteken tíz órakor elindultunk a Bárdos-kórus javával Zalaegerszegre, a fesztiválra egy négycsillagos busszal.
Útközben megálltunk egy várban, hogy bemenjünk és megnézzük, de sokaknak nem volt pénze a belépőre, ezért csak körbejártuk. Egy kicsit még ott maradtunk, aztán indultunk is tovább. Mikor célba értünk, rögtön a hangversenyteremként szolgáló zsinagógába mentünk. elpróbáltuk pár mű egy-egy részletét, majd kaptunk egy szabad órát a városban. De előtte még szakadó esőben elénekeltük a Huszárnóta című kórusművet, majd a polgármester rövid beszédét hallgattuk végig az árkádok alól. Mikor letelt az egy óra, elmentünk a szállásunkra, kipakoltunk és megvacsoráztunk. Mivel maradt egy kis szabad időnk, ismét próbáltunk. Végül fürdéssel és lefekvéssel ért véget a nap.
Másnap elkezdtünk pakolni, reggeliztünk, majd felvettük az egyenruhát. A zsinagógában elénekeltük a műveinket, és meghallgattuk a többieket is. Visszamentünk a szállásra, felvettük a Bárdos-pólót, majd megebédeltünk. A fesztivál színhelyéről az eredményhirdetés után egy órával elindultunk haza. Kicsit megálltunk Zamárdiban és Siófokon. Ez utóbbi várost elhagyva mindenki hazatelefonált a szüleinek, hogy háromnegyed hétkor érkezünk haza Fehérvárra. Így is történt, pontosak voltunk. Mindenkiért hamar jöttek a szülei. Néhány perc múlva már otthon is voltam. Jól éreztem magam a kiránduláson.
 
                                                                                                                           Szipola Antal

 

                                                                                                                              5.é osztály

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.