Események

Fogadóóra:
november 19. 17 óra
Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Projektnap:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18 óra, Felsővárosi templom
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

A Diákönkormányzat napja

Minden évben megemlékezünk A madarak és fák napjáról, mely egyben a Diákönkormányzat napja is.  A felső tagozatosok május 8-án rendezték meg hagyományos akadályversenyüket a  Sóstói tanösvényen. A nyolcadikosok ismét ötletes, eredeti logikai és ügyességi feladatokkal lepték meg az alsóbb évfolyamok tanulóit, akik nagy lelkesedéssel versengtek. Gratulálunk Mami kedvenceinek a 7.é osztályból, akik első helyezést értek el. Második az Albínó kecskék (7.a)és a DJ cicák (5.é), harmadik az Avarbúvárok (7.é)csapata lett.

 

 
 
Egy remek nap
 
Már nagyon vártuk a szerdát! Mikor végre elérkezett, alig bírtuk ki, hogy bele ne vessük magunkat idő előtt az erdőbe. Logikai, ügyességi, sportos és vicces feladatok voltak, amiket a 8. osztályosok adtak fel nekünk.
Az első állomásunk a madárles volt, ahol természettel és sporttal kapcsolatos kérdéseket kaptunk. A fiúk nagy élvezettel válaszoltak. A második állomáson sok észre volt szükségünk, mert képrejtvény, találós kérdés és ügyességi játék is volt. Itt a maximális pontszámot értük el. A harmadik hely lett a kedvencünk, mert ki kellett sminkelnünk a fiúkat. Miközben ők a szépítő szalonban voltak, két lány lábát összekötöttük, és így kellett a mólón sétálniuk nagy vígan. Ezalatt másik két lány és fiú műanyag állatokat keresett a bozótban.
A következő helyszínen fűszereket kellett felismernünk. Be kell valljam, itt én is áldozatul estem. Míg a barátommal küszködtünk, addig a fiúk tánctudásukkal nyűgözték le a nagyokat. Ezalatt egy kisebb csapat élő állatokat gyűjtött. aztán a fiúknak ismét táncolniuk kellett az egyik legismertebb számra, a Gangnam Style-ra. Az utolsó állomáson zsonglőr tehetségünkre volt szükségünk, mert labdával kellett megmutatnunk, milyen ügyesek vagyunk. Miközben zsonglőrködtünk, addig mások zenehallgatáson vettek részt, ahol az előadót és a zeneszám címét kellett megmondaniuk.
Ez a program nagyon jó volt: itt mutathattuk meg, milyen is az 5.é osztály. Ráadásul a versenyen 2. helyezést értünk el!
 
                                                                                                Farkas Bianka és Kneifel Andrea
                                                                                                        5.é osztály 

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.