Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Kórusaink Székelyudvarhelyen

Április utolsó hétvégéjén gimnáziumunk énekkarai Székelyudvarhelyre utaztak, hogy részt vegyenek a Bárdos Lajos – Palló Imre Éneklő Ifjúság kórusfesztiválon. A jól sikerült fellépések mellett megtekintettük Székelyföld több nevezetességét és természeti szépségekben bővelkedő táját. Köszönetet mondunk vendéglátóinknak és a fesztivál szervezőinek, hogy felejthetetlen élményekkel ajándékoztak meg minket. 

Képek 

 

 

Kórusaink Székelyudvarhelyen
 
Április 25-e és 28-a között immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a Bárdos Lajos - Palló Imre Éneklő Ifjúság kórusfesztivált, melyre gimnáziumunk vegyeskara (karnagyuk Kneifel Imre) és leánykara (karnagyuk Feke Mariann) is meghívást kapott.
A négy napig tartó, műfajában egyedülállónak számító kulturális rendezvényt a Dr. Palló Imre Alapítvány hívta létre és szervezi meg évről évre, a helyi művészeti szakközépiskolával közösen. A rendezvény célja a székelyföldi, nagy múltra visszatekintő kórushagyományok ápolása, valamint a határon túli magyar és az anyaországi ifjúsági énekkarok megismertetése a székelyudvarhelyi közönséggel. Az idei rendezvényre iskolánkon kívül többek között kecskeméti, bajai, székelyudvarhelyi, farkaslaki, szovátai, marosvásárhelyi énekkarok kaptak meghívást, és szerepeltek természetesen a vendéglátó Palló Imre Művészeti Szakközépiskola kórusai is.
A 19. kórusfesztivál megnyitó ünnepségét április 25-én, csütörtökön 18 órakor tartották a székelyudvarhelyi Művelődési Házban. Másnap a fesztiválon részt vevő kórusok léptek színpadra, majd a debreceni Liszt Ferenc-díjas Berkesi Sándor karnagy tartott zenetudományi előadást. Az előadás után a népdal- és szólóénekesek bemutatkozó hangversenyére került sor. A kórustalálkozót vasárnap a Ferences templomban elhangzott egyházzenei hangverseny zárta.
A fesztivál eseményei mellett alkalmunk nyílt arra is, hogy meglátogassuk Székelyföld nevezetességeit. Eljutottunk Szovátára, a Gyilkos-tóhoz, a Békás-szorosba, illetve láthattuk a korában csak tanulmányainkból ismert Maros, Küküllő és Olt folyókat. A természet szépségei mellett Farkaslakán Tamási Áron sírjánál időztünk, Szejkén megcsodáltuk a régi székely kapukat Orbán Balázs nyughelyénél, valamint megismerkedtünk Székelyudvarhely és Segesvár műemlékeivel. A korondi fazekasok értékes népművészeti alkotásai az ajándékozás kérdését is megoldották; a gyerekek nem csak szép emlékekkel, hanem az emlékeket felidéző ajándékokkal térhettek haza.
Köszönettel tartozunk vendéglátóinknak és a fesztivál szervezőinek, hogy felejthetetlen élményekhez juttatták diákjainkat.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.