Események

Szülő-tanár bál:
február 16.
Játszóház a leendő első osztályosoknak:
február 20. 17 óra
Szóbeli felvételi a 9. osztályba:
február 21. 15 óra
Ifjúsági hangverseny:
február 25. 13:30
Meghallgatás az ének-zene és a dráma tagozatra jelentkezőknek:
március 4-5. 14:30-17:30
Fogadóóra a felső tagozaton:
március 5. 17 óra
Társaséneklési verseny:
március 6.
Szóbeli pótfelvételi a 9. osztályba:
március 7. 15 óra

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Fehérvári Ének VIII. Országos Ifjúsági Énekkari Találkozó

Április 18. és 21. között iskolánk szervezésében került megrendezésre a Fehérvári Ének VIII. Országos Ifjúsági Énekkari Találkozó. A 2013-as Szent István Emlékév eseményeihez igazodva elsősorban a koronázó városok ifjúsági kórusait láttuk vendégül az idei kórustalálkozón.
Az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Kórusát (karnagy: Pálmai Árpád), a soproni Széchenyi István Gimnázium Vegyeskarát (karnagy: Harcz Katalin) és a kecskeméti Kodály Iskola Vegyeskarát (karnagy: Kókai-Szabóné Antal Noémi) első ízben fogadhattuk a fesztiválon. Nagy örömünkre szolgált, hogy kedves ismerősökként köszönthettük újra a Székelyudvarhelyről érkezett Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Ifjúsági Vegyeskarát (karnagy: Bodurian Aram) és a pestszentlőrinci Vörösmarty Leánykart (karnagy: Gyombolai Bálint). A kórustalálkozón gimnáziumunk vegyeskarán (karnagy: Kneifel Imre) és leánykarán (karnagy: Feke Mariann), valamint a Pausa Kamarakóruson (karnagy: Borbás Károly) kívül a Teleki Blanka Gimnázium Vegyeskara (karnagy: Auth Ágnes) képviselte városunkat.
Csütörtökön, a fesztivál első napján Cser-Palkovics András polgármester úr köszöntötte a városunkba érkező kórusokat. A városháza előtti közös éneklést a Vodafone Sportcsarnokban megtartott ünnepélyes megnyitó követte. Április 19-én, pénteken fesztiválhangverseny keretében hallgathatták meg az érdeklődők a kórusok műsorszámait. Este a vendéglátók és a vendég kórusok közötti baráti találkozóra került sor, melyhez a Tilinkó zenekar muzsikája és táncháza biztosította a jó hangulatot. Szombaton az énekkarok részt vettek a koronázó városok kiállításának a megnyitóján, majd délután közösen énekeltek a Szent István sírjánál tartott koszorúzáson. Ezt követően a kórusok a belváros különböző pontjain szórakoztatták énekükkel a fehérváriakat. A napot ünnepi hangverseny zárta a bazilikában. Gimnáziumunk kórusai, az Alba Regia Vegyeskar (karnagy: Kneifel Imre) és a fesztiválra meghívott énekkarok az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével és Drahos Béla vezényletével adták elő Liszt Ferenc Koronázási miséjét. A hangverseny végén a közönség hosszasan, állva tapsolta meg a kórusok és a zenekar csodálatos előadását. A fesztivál záróeseményére április 21-én, vasárnap került sor a sportcsarnokban. Az énekkarok folklórműsorukkal léphettek fel ezen a délelőttön, valamint – a záróünnepség keretében – megcsodálhatták a „Szállj elő zöld ág” néptánctalálkozón részt vevő tánccsoportok színes bemutatóit. A Fehérvári Ének VIII. Országos Ifjúsági Énekkari Találkozó városunk alpolgármestere, Brájer Éva ünnepi köszöntőjével zárult.

Örömmel és szép emlékekkel gondolunk vissza a fesztivál eseményeire, hiszen idén is jó hangulatban és gyönyörű kórusmuzsikával telt el a kórustalálkozó négy napja. 

E-napló

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2018Kicsi

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.