Események

Fogadóóra:
november 19. 17 óra
Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Projektnap:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18 óra, Felsővárosi templom
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

XXII. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek

Az idei, immár XXII. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek országos rendezvénysorozatát április 12-e és 14-e között tartották Székesfehérváron.
A program kiemelkedő eseménynek számított városunk és iskolánk kulturális életében, hiszen az évenként sorra kerülő éneklő ifjúság koncertjein túl ebben az évben a hangversenyekhez kötődő szakmai napok rendezvényeinek is városunk, valamint vendéglátóként iskolánk adott otthont.

Az eseménysorozatot így többek között iskolánk tanára, Feke Mariann gondozta.

Az előadásokon és a koncerteken a népes hallgatóság mellett az Éneklő Ifjúság fővédnökét, prof. Szőnyi Erzsébetet, Spányi Antal Megyéspüspök Urat, Hraschek Katalint, a KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának vezetőjét, valamint Hartyányi Juditot, a KÓTA elnökségi tagját is érdeklődőként köszönthettük.
Április 13-án, szombaton délelőtt bemutató órákon ismerkedhettek meg az ország minden részéből érkezett vendégek pedagógusaink és diákjaink munkájával.
Feke Mariann tanárnő az ének-zene tagozat 2. osztályában, Kneifel Imre igazgató úr pedig a 11. osztályában tartott énekórát.
Az esti kórushangversenyen a Szent Imre-templomban iskolánk és Székesfehérvár legkiválóbb énekkarai léptek a közönség elé.
A Bárdos Lajos gyermekkart (karvezető: Kneifel Imre), a Legkisebbek kórusát (karvezető: Polgár Zoltánné), a Kodály Zoltán leánykart (karvezető: Feke Mariann) és a Pausa kamarakórust (karvezető: Borbás Károly); városunk kórusai közül az Alba Regia vegyeskart (karvezető: Kneifel Imre), a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkórusát és Vegyeskarát (karvezető: Auth Ágnes), valamint a Vox Mirabilis kamarakórust (karvezető: Zemlényi Katica) hallhatták az érdeklődők.
Április 14-én, vasárnap a Hiemer-házban elhangzott előadásokkal és Az élő néphagyomány címen tartott néptáncbemutatóval zárultak a programok. Iskolánk néptánccsoportjának köszönhetően vidám hangulatban ért véget a rendezvénysorozat, a gyermekek és felkészítő tanáraik (Kneifelné Laczkó Krisztina és Molnár Gábor) méltán nyerték el a meghívott vendégek elismerését.
Befejezésül a szakma jeles képviselői – prof. Szőnyi Erzsébet, Hartyányi Judit, Hraschek Katalin, Vadász Ágnes és Farkas Tünde – elismerésük jeleként átadták a KÓTA díszoklevelét Kneifel Imrének, iskolánk igazgatójának.

 

 

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.