Események

Fogadóóra a gimnáziumban:
március 19. 17 óra
Tanítás nélküli munkanap- nevelési értekezlet:
március 28.
Tavaszi szünet:
március 29-április 3..
Papírgyűjtés:
április 9-13.
Vers-és prózamondó verseny a felső tagozatosok számára:
április 11. 14:30
Szülői szervezeti értekezlet:
április 11. 17 óra
A 6. évfolyam tavaszi terepgyakorlata:
április 20.
Munkanap áthelyezés május 26-ára:
április 21.
Fogadóóra a felső tagozaton:
április 24. 17 óra
Munkaszüneti nap:
április 30.
A 12. évfolyam ballagása:
május 5. 11 óra

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 2017

Iskolai étkezés

Iskolai közösségi szolgálat

XXII. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek

Az idei, immár XXII. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek országos rendezvénysorozatát április 12-e és 14-e között tartották Székesfehérváron.
A program kiemelkedő eseménynek számított városunk és iskolánk kulturális életében, hiszen az évenként sorra kerülő éneklő ifjúság koncertjein túl ebben az évben a hangversenyekhez kötődő szakmai napok rendezvényeinek is városunk, valamint vendéglátóként iskolánk adott otthont.

Az eseménysorozatot így többek között iskolánk tanára, Feke Mariann gondozta.

Az előadásokon és a koncerteken a népes hallgatóság mellett az Éneklő Ifjúság fővédnökét, prof. Szőnyi Erzsébetet, Spányi Antal Megyéspüspök Urat, Hraschek Katalint, a KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának vezetőjét, valamint Hartyányi Juditot, a KÓTA elnökségi tagját is érdeklődőként köszönthettük.
Április 13-án, szombaton délelőtt bemutató órákon ismerkedhettek meg az ország minden részéből érkezett vendégek pedagógusaink és diákjaink munkájával.
Feke Mariann tanárnő az ének-zene tagozat 2. osztályában, Kneifel Imre igazgató úr pedig a 11. osztályában tartott énekórát.
Az esti kórushangversenyen a Szent Imre-templomban iskolánk és Székesfehérvár legkiválóbb énekkarai léptek a közönség elé.
A Bárdos Lajos gyermekkart (karvezető: Kneifel Imre), a Legkisebbek kórusát (karvezető: Polgár Zoltánné), a Kodály Zoltán leánykart (karvezető: Feke Mariann) és a Pausa kamarakórust (karvezető: Borbás Károly); városunk kórusai közül az Alba Regia vegyeskart (karvezető: Kneifel Imre), a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkórusát és Vegyeskarát (karvezető: Auth Ágnes), valamint a Vox Mirabilis kamarakórust (karvezető: Zemlényi Katica) hallhatták az érdeklődők.
Április 14-én, vasárnap a Hiemer-házban elhangzott előadásokkal és Az élő néphagyomány címen tartott néptáncbemutatóval zárultak a programok. Iskolánk néptánccsoportjának köszönhetően vidám hangulatban ért véget a rendezvénysorozat, a gyermekek és felkészítő tanáraik (Kneifelné Laczkó Krisztina és Molnár Gábor) méltán nyerték el a meghívott vendégek elismerését.
Befejezésül a szakma jeles képviselői – prof. Szőnyi Erzsébet, Hartyányi Judit, Hraschek Katalin, Vadász Ágnes és Farkas Tünde – elismerésük jeleként átadták a KÓTA díszoklevelét Kneifel Imrének, iskolánk igazgatójának.

 

 

E-napló

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

Tehetségpont

 

.