Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Városi úszás diákolimpia

Csodálatos sportsikernek örülhetünk tanulóink és testnevelő tanáraink eredményes és lelkes szereplésének, valamint felkészítő munkájának köszönhetően. A városi úszás diákolimpián tizennégy diákunk ért el dobogós helyezést, mellyel továbbjutottak a januári megyei döntőbe. Köszönjük minden versenyzőnek a részvételt, szurkolótáborunknak pedig a hangos biztatást. Várunk benneteket a következő úszóversenyen is!
Úszóverseny
 
 
XI. 13-án, kedden rendezték meg a Csitáry G. Emil uszodában az úszás diákolimpiát.
Iskolánkból két váltócsapat indult, de egyéni úszókban sem voltunk szegények. Nevezett egy-egy váltó a 3. és 4. korcsoportban is. Egyéni úszóink sok úszásnemben jeleskedtek és szép eredményeket értek el.
13:30-kor indultunk el az iskolánkból. A portánál gyülekezett az összes úszó vagy vállalkozó szellemű diák, aki nevezett. Maga a verseny 15:00-kor kezdődött, de jóval korábban odaértünk, ami nem is volt baj, mert bőven maradt időnk gyakorolni. Mi például még nem sokat úsztunk ekkora távon. Sosem láttuk azelőtt egybenyitva a két medencét. Így 50 méteres lett a medence hosszúsága. Furcsa volt számunkra, hogy a megszokottnál többet kell teljesítenünk. Ez az érzés azonban a verseny közben már el is tűnt.
Tőlünk hét gyerek nevezett ifjúsági, egyéni kategóriában. Ebből három fiú és négy lány. Nagyon sokan drukkoltunk (eléggé hangosan) a versenyzőknek. Nem tudni, hogy a sok szurkolás segített-e (valószínűleg nem, mert a víz alatt ebből semmi sem hallatszott) abban, hogy ilyen jó eredmények születtek. Ugyanis Polgár László 6.é osztályos tanuló gyorsban, mellben, hátban és később váltóban is jeleskedett. Szerzett aranyat (váltó), szerzett ezüstöt (hátúszás) és egy bronzzal is gazdagított minket (gyorsúszás). Rajta kívül Horánszky Dorina a 6.b-ből mellúszással mutatta meg tudását. Bronzérmet nyert. Ezek mellett Schütz Aliz 8.é-s diák szintén mellúszásban teljesített remekül, második helyezést ért el. Lacán, Dorinán és Lizin kívül Rosta Dániel teljesítménye is bronz minősítést érdemelt.
De ne felejtsük ki a váltósokat sem!  Fiú váltónk szélsebes tempójával magasan a többi iskola váltója fölé emelkedett. Kiérdemelték az első helyet. Ennek felettébb örültek a csapat tagjai (Polgár László, Dunai Zénó, Jenei Márton és Nagy Dominik Alex), ezért amikor az érem átvétele után ki kellett állni fényképezkedni a dobogóra, ezt örömmel tették. Lány váltóból két csoport indult: a Kodály/a és a Kodály/b. Az 3. korcsoportos váltót négy hatodikos gyerek alkotta (Kodály/a:Galler Vivien, Vinkler Petra, Bánkuti Boglárka és Kneifel Nóra), a 4.-et pedig vegyesen hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok (Kodály/b:Peresztegi-Nagy Panna, Nagy Boglárka Róza, Rendek Janka és Schütz Aliz).
A lányok közül első két helyen nem a mi iskolánk állt, hanem két másik, viszont a Kodály/a csapata elérte a 3. helyezést. Ez is nagy örömet jelentett a csoportok számára.
Ennek a váltónak is kellett fényképezkedni, és ők is nagyon boldogok voltak. 
Az ifjúsági korcsoportosok 17:30-18:00 fele végeztek. Eredetileg 16:30-kor lett volna az eredményhirdetés, de elég nagy volt a csúszás. A verseny után még hátra volt a hajszárítás, öltözködés... Ez normál esetben sok idő lett volna, de a jó teljesítmények miatt mindenki sietett, hogy mihamarabb hazaérjen, és mesélhessen erről a szenzációs kalandról.
Szerintem ha legközelebb lesz ilyen verseny, akkor több csapat is benevez, mert biztos sok gyerek kedvet kapott hozzá. Remélem, a megyei futam is ennyire jól fog sikerülni!
 
                                                            Kneifel Nóra és Nagy Boglárka Róza
                                                                             6.é osztály   

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.