Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Húszéves a gimnázium

 Felhívás egykori diákjainkhoz!


1992-ben, húsz éve indította első osztályát a zenei gimnázium, amely az akkori Ének-zenei Általános Iskola folytatásaként, aztán egyre inkább a város, a megye, sőt, távolabbi régiók zeneszerető ifjúságát magához vonzva működik azóta is.

A hazának kiváló zenészeket, pedagógusokat, mérnököket, színészeket, nyelvészeket, lelkészeket, jogászokat, katonákat, néprajzosokat, pszichológusokat, szociológusokat és világjáró életművészeket nevelő


KODÁLY ZOLTÁN GIMNÁZIUM
2012. december 8-án és 9-én
ÜNNEPI TALÁLKOZÓT

szervez egykori és mai diáksága számára, melynek programja a következő:

December 8-án szombaton 18.00 órakor Kodály Zoltán Háry János című daljátékát adja elő a gimnázium mindenkori tanulóiból szervezett társulat. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Drahos Béla vezényletével. Néhány név a szereplők közül: Háry János-Györe Dávid, Örzse-Györe Bianka, Mária Lujza-Zemlényi Eszter, Császárné - Nagy Ida, Marci bácsi - Kneifel Imre Bálint.
Az előadás helyszíne a Művészetek Háza Színházterme /ez a régi Barátság Háza/.
Lehet még jelentkezni énekelni a daljáték kórusrészeibe, különösen a zárókép tablójába, melyet akár százan is énekelhetünk.

Az előadást szolid fogadás követi.

December 9-én vasárnap 10.00-16.00 óráig baráti találkozót és örömteli, zenével nemesített együttlétet, régi diákjaink élménydús beszámolóival tarkított ünnepi visszaemlékezést rendezünk a Gimnázium jelenlegi épületében, a Béke tér 4. alatt, szemben a vasúttal.

Szeretettel várunk minden "kodályost", egyben arra kérünk benneteket, hogy a technika hihetetlen fejlődését használva az informatika szárnyain továbbítsátok e meghívást sors- és iskolatársaitoknak!

A régi barátsággal valamennyi tanártársa nevében:
Kneifel Imre igazgató

Fontos: Azok, akik szeretnének jelentkezni valamelyik kórusba az előadáson, azok írjanak üzenetet Kneifel Imre igazgató úrnak a facebook-on keresztül. Beszéltem vele, és azt mondta, hogy nyugodtan keresse mindenki az ezzel kapcsolatos információkkal.

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.