Események

Tavaszi szünet:
április 9-14.

Iskolai közösségi szolgálat

Arany Jánosra emlékeztünk

Kétszeres Arany János-évfordulót is ünnepelünk 2012-ben: a költő születésének 195. és halálának 130. évfordulóját. Ezen alkalomból játékos irodalomversenyt rendeztünk a felső tagozatosok számára. A csapatok a számítógépen kapták meg a feladatokat, melyeket az internetet is felhasználva oldottak meg. I. helyezett: Góth Krisztina, Payer Réka, Scheier Ádám - 6.b osztály; II. helyezett: Borbély Noémi, Szekeres Dóra, Szepesi Laura - 6.a osztály; megosztott III. helyezett: Fischer Petra, Kihal Selima, Mayer Zsófia – 7.é és Gál Réka (5.é), Farkas Bianka (5.é), Nagy Boglárka Róza (6.é). Gratulálunk minden csapatnak a kitartó, lelkes és ügyes versenyzéshez. Várunk benneteket a következő magyarversenyen is.

 

Arany János irodalomverseny
 
A verseny szerdán három órakor kezdődött.
Arany János családjával és a költő verseivel kapcsolatos kérdéseket, valamint 60 percet kaptunk. A feladatokat az internet segítségével lehetett megoldani. Minden csapat húzott egy borítékot, amelyben Arany János barátainak, családtagjainak képei voltak felvágva. Ezeket nekünk kellett összerakni, utána megtudni, hogy milyen kapcsolat volt közte és a költő között.
Az első feladatban személynevek betűi keveredtek össze. A dolgunk az volt, hogy értelmesen leírjuk őket. Ez a feladat volt a legnehezebb. A másodikban versek részleteiből kellett a művek címét kiderítenünk. Egy címhez akár több részlet is tartozhatott. A harmadikban versek idézeteiből kellett a hiányzó szavakat pótolni.
Osztályunkból két csapat vett részt a versenyen: az egyikben Horánszky Dorina és Szabó Judit, a másikban Góth Krisztina, Payer Réka és Scheier Ádám küzdött.
 
                                                               Scheier Ádám
                                                                 6. b osztály
 
Ádám igazán szerény fiú, így nem említette meg azt a korántsem mellékes körülményt, hogy csapata - remek összmunkával, nagy lelkesedéssel - megnyerte a versenyt.
Gratulálunk nekik is és valamennyi résztvevőnek! Köszönjük a munkátokat.  
 
                                                               Humán munkaközösség

 

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.