Események

Fogadóóra:
november 19. 17 óra
Gimnazisták színházlátogatása a budapesti Katona József Színházban:
november 21.
Mikulásváró zenés játszóház leendő elsősöknek:
november 27. 17 óra
Városi szépkiejtési verseny:
november 29. 14 óra
Adventi hangverseny a Lánykar közreműködésével a ciszterci templomban:
december 1.
Ifjúsági hangverseny:
december 2.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 7.
Megyei szépkiejtési verseny:
december 13. 14 óra
Gimnazista kirándulás Bécsújhelyre:
december 13.
Iskolánkban nincs tanítás:
december 14.
Kodály születésnapi koncert a Zeneakadémián gimnáziumunk részvételével:
december 16.
Kodály Zoltán Napok:
december 16-20.
Karácsonyi vásár:
december 16. 14-16 óra
Projektnap:
december 18.
Karácsonyi hangverseny:
december 19. 18 óra, Felsővárosi templom
Téli szünet:
december 23- 2020. január 3.

Iskolai közösségi szolgálat

Programok

Gólyanap a gimnáziumban

Gimnáziumunkban idén is megtartottuk a hagyományos gólyanapot, melyen a tizenkettedikesek „hivatalosan” is iskolánk diákjaivá avatták a kilencedikes gimnazistákat. A nap eseményeit a kilencedik osztályos Jenei Zsófia idézi fel.

 

Október 5. napjára biztosan sokáig fogunk emlékezni, hiszen ezen a napon lettünk hivatalosan is gólyákból gimnazisták.
Szeptembertől különböző feladatokkal nehezítették és egyben humorossá is tették hétköznapjainkat a végzősök. A vasútállomáson például, a mindennapos testnevelés órákra emlékeztető feladatokat végeztünk, de volt, hogy csak az udvar közepén kellett mindezt bemutatnunk nézőközönségünk nem kis örömére. Persze a szokásos palacsintasütés, az anyukák hajnali programja sem maradhatott el. Pár héttel iskolakezdés után két kötelező feladatot kapott mind a négy gimnazista osztály. Az egyik feladat egy szituációs játék megrendezése volt, „A gólya” címmel. Ezt a címet tanáraink találták ki. A másik feladat egy tánc megkoreografálása volt, melyhez a zenét a tizenkettedikesek választották ki. Ezeknek a feladatoknak a segítségével sikerült még jobban megismernünk egymást.
A szeptember elejétől eltelt pár hétben a kilencedik és a tizenkettedik osztályé volt a főszerep. Az idő hamar eltelt és megérkeztünk ahhoz a bizonyos októberi naphoz, amit már mindegyikőnk nagy izgalommal és kíváncsisággal várt. A tizenkettedikes diákok az osztályt több csoportra osztották fel, a csoportok tagjainak más-más figurát kellett megformálniuk. A Városház téren találkoztunk, ahol a tizenkettedikesek már vártak minket. Az emberek csodálkozva nézték a szellemnek, répának és különböző mesefiguráknak beöltözött társaságot. Miután mindenki megérkezett, a végzősök egy meglepetést tartogattak számunkra. Egy kora reggeli városnézést szerveztek nekünk kisvonaton. Nagyon élveztük ezt a délelőtti programot.
Hamarosan elérkeztünk a hetedik órához, amelyben hivatalosan is felavattak minket a gimnázium többi osztálya előtt. A feladatok között szerepeltek kvíz kérdések, karaoke és sok ügyességi és humoros játék is. Miután ünnepélyes esküt tettünk, egy nagy bogrács paprikás krumpli várt mindenkit az udvaron.
Délután öt órára kellett visszamennünk az iskolába, ezután kezdődött az osztályok bemutatkozása a szituációs játékkal és a tánccal. Minden osztály színes produkciót mutatott be. A zsűri ugyan nem adott ki helyezéseket, de minden osztály kapott egy oklevelet és egy tortát, ami elég hamar el is fogyott.
Az eredményhirdetés után egészen késő estig táncoltunk, a zene és a vidámság hangjai töltötték be a tornatermet.
Befejezésül szeretném megköszönni a frissen felavatott kilencedik osztály nevében a végzős diákoknak ezeket az eseménydús, élményekkel teli napokat és heteket.
Jenei Zsófia
9.o

 

 

Iskolanyitogató

iskolanyitogato 0001

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.