Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Szüreti mulatság

2012.szeptember 28-án rendeztük meg iskolánk hagyományos szüreti mulatságát.  A Tilinkó zenekar és a felső tagozatos néptáncosok igazi szüreti hangulatot teremtettek. A gyerekek szőlőt szemeztek és préseltek, majd mustot ittak, végül kézműves foglkozáson vehettek részt.

Képek

 

 A szüreti mulatság

Szeptember utolsó péntekén szüreti mulatság volt az iskolánk udvarán. A ragyogó napsütéses időjárás kedvezett a szabadtéri rendezvénynek.
Előzetes feladatként minden alsós osztálynak madárijesztőt kellett készíteni, amelyek kiállításra kerültek. A szüreti mulatságot a Tilinkó zenekar nyitotta meg, majd a 6. osztályosok néptánc bemutatója következett. A táncolni vágyó gyerekeket Gábor bácsi hívta táncházba. A délután folyamán gazdag és színes programkínálatból válogathattak kedvükre a diákok. Volt népi játék, sportolás, lovaglás, kézművesség, mustkészítés és fejtörőverseny. Mindenki vidáman mulatott és gazdag élményekkel ment haza.
Reméljük jövőre is lesz szüreti vígasság!

Kató Boglárka 4.a
 

Mi történt a szüreten?
Egy őszi nap szüreti délutánt rendezett az iskola, amin a mi osztályunk is részt vett.
A Tilinkó zenekar muzsikája nyitotta az ünnepséget. A zene után néptáncot adtak elő a nagyok. Ezt követően közös tánc jött, amelybe én is beálltam. A választható programok közül nekem a célba dobás tetszett, három diót is szereztem. A váltóversenyen szerintem jó eredményt értünk el. A madárijesztő-versenyen az újrahasznosított anyagokból készített bábúnk egy emléklapot kapott, viszont a legviccesebb volt.
Nagyon jól éreztem magam. Jó, hogy jövőre is lesz szüret. Már alig várom!
Mihály Bence 4.é
 
Egy vidám szüreti délután
Egy szép őszi pénteken az iskola úgy döntött, szüreti mulatságot rendeznek.
Először a Tilinkó zenekar szórakoztatott bennünket. Mindenféle dalt játszottak és énekeltek. Miután befejezték, a 6. osztály néptáncolt nekünk. Gábor bácsi közös táncolásra hívott minket. A szabadon választható közül én a lovaglást választottam. A ló neve Pajti volt. Igaz, hogy kicsit nagy marja volt, de azért jó volt. Sok almát is adtam neki, amitől ragacsos lett a kezem. Lovaglás után szőlőt préseltem. Volt még célba dobás is. A győztes 3 szem diót kapott. A madárijesztők versenyén a miénk lett a nyolcadik.
Nekem legjobban a lovaglás tetszett. Remélem jövőre is hoznak lovakat!
Molnár Csenge 4.é
 
A vidám délután
Egy szép őszi délutánon az iskola szüreti mulatságot rendezett, melyen a mi osztályunk is részt vett.
Az ünnepséget a Tilinkó zenekar nyitotta. Szép, őszi népdalokat játszottak, mi pedig vidáman énekeltünk. Ezután a 6. osztályosok gyönyörű táncbemutatója következett. A megnyitó utolsó perceiben minden kisiskolás a színpadra léphetett egy kis közös tánc erejéig. Ezután mindenki elmehetett játszani. A programok bő választéka közül én a totót és a célba dobást próbáltam ki. Három diót is szereztem, a totóban is jó eredményt értem el. Segítettem Éva néninek szőlőt préselni, és az így készült mustot jóízűen nyeltem.
Ez a délután nagyon jól telt, a szobámat pedig még ma is díszíti az e napon készült pókháló.
Bíró Gergő 4.é
 
 A szüreti nap
Egy pénteki nap az iakolánkban nagy készülődés volt. A tanító nénik berendezték az udvart a szüreti mulatságra.
Kettő órakor kimentünk az udvarra. Már vártak ránk az osztályok által készített madárijesztők. A mulatságot Imre bácsiék zenekara, a Tilinkó kezdte el. A felsősök még néptáncolta is. Utána lehetett versenyezni, kézműveskedni, célbadobni, lovagolni és népi játékokkal játszani. Én a kézműveskedést választottam. Éva néni felügyeletével még szőlőt is lehetett préselni, aki segített még mustot is ihatott. A nap végén kihírdették a madárijesztő verseny győztesét. Az első díjat a 3.é osztály nyerte. A győztes csapat egy tál sütit is kapott.
Nagyon jól éreztük magunkat és reméljük jövőre is ilyen jól sikerül a szüreti nap!

 Sütő Dorottya 4.é

 

 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.