Események

A javító-, különbözeti- és osztályozó vizsgák időpontja:
augusztus 24. hétfő, 9 óra
Tanévnyitó ünnepély és első tanítási nap:
szeptember 1. kedd, 8 óra
Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz:
szeptember 1.

Iskolai közösségi szolgálat

Őszi kirándulás Erzsébettel

Több osztályunk pályázott sikeresen a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-táborára.  A négynapos erdei iskolában alaposan megismertük a Balaton egy-egy szép települését és annak környékét. Balatonberény, Balatonszárszó, Csopak és Fonyódliget egyaránt csodálatos élményt nyújtott nekünk. Reméljük, a következő tanévben is részt vehetünk ezen a programon.
 

 

Erzsébet-tábor Fonyód-ligeten
 
Nekem nagyon tetszett az Erzsébet-tábor. Nagyon jól éreztem magam.
 
1. nap
A táborban először Helga néni, Ildi néni, Edit néni és Kati néni volt velünk. Az utolsó két napon Misi bácsi jött, de Edit néni és Ildi néni elment. Mikor megérkeztünk a táborba, megebédeltünk. Utána bementünk a szobákba, a 37-est és a 38-ast foglaltuk el. Felfedeztük a helyet, aztán aki akart, az elment túrázni, aki meg nem akart, az a táborban maradt. Este közös sétára ment a 6.b. Nagyon vicces volt: egy kis füves helyre kifeküdtünk és csillagokat néztünk. Ha jól emlékszem,  3 hulló csillagot láttunk. Utána 2 kisebb futóversenyfélét tartottunk. Majd énekelve mentünk vissza a táborba. Ezeket énekeltük: Varga Viktor - Lehet zöld az ég, Fluor - Halenda, Kelemen Kabátban - Nyári dallam, Magna Cum Laude - Pálinka dal.Nagyon jó volt. Mikor visszaértünk, akkor is énekeltünk, és már mások is csatlakoztak. A Balatonhoz is lesétáltunk még az éjszakai túra előtt. 
 
2. nap:
Ez a nap érdekesen indult. Először elmentünk reggelizni. Láttunk egy plakátot, miszerint lesz valami Street Dance-bemutató. Aki szeretett volna, az délelőtt játszhatott számháborút. Sokan játszottak, de sokan kiestek, és történt pár szabálytalanság. Mikor vége volt, elindultunk. Gyalogoltunk, aztán vonatoztunk Keszthelyig. Amikor vártunk a vonatra, addig elmentünk a hajókikötőig és megnéztük, hova kell majd jönni. Ott sok mindent vásároltunk. Elindultunk föl a kilátóig. Sokan inkább lenn maradtak, mert meggondolták magukat, de még többen fölmentek. Aki ezt választotta, kapott 2 ötöst. Sokat gyalogoltunk. Mikor visszaértünk a táborba, elmentünk vacsorázni. A szobákban kicsit beszélgettünk, játszottunk, aztán elmentünk erre a Street Dance-bemutatóra. Volt egy srác és négy-öt lány. A lányok táncoltak úgy három percet. Oda lehetett állni táncolni melléjük. Mindenki azt mondta, hogy nem fog... Hát pedig a végén nagyon sokan mégis beálltak.  Az a dal, amire táncoltunk, könnyen a fejünkbe ment. Azt dudorásztuk a faházakba visszafelé.
      
3. nap:
Ez a nap is jól telt! Kimentünk a hajókikötőhöz, ahol előző nap is voltunk, és elhajóztunk Badacsonyra. A hajóút nagyon jól telt! Volt egy kis büfé, ott vásárolhattunk. Mikor megérkeztünk, folytattuk.  Elmentünk a Festetics-kastélyba is. Mindenki élvezte. Sokat sétáltunk, a kertet is megnéztük. Nagyon szép volt. Volt egy olyan rész, ahol díszes hintókat nézegettünk. Nekem nagyon tetszett. Mikor visszaértünk a táborba, volt, aki pakolt már, de volt, aki meg átment a másikhoz és beszélgetett. Este megint lesétáltunk a Balaton partjára.
 
4. nap:
Szomorúan és lassan kelt föl mindenki. Rögtön elkezdtünk pakolni. Nagyon sajnáltuk, hogy vége. Mikor befejeztük a rakodást, a bőröndökkel együtt kimentünk a házak elé. Elindultunk. Sajna tényleg ennyi volt csak a tábor, ezt nehéz volt elfogadnunk. Kimentünk az állomásra, fölszálltunk a vonatra. Egyszer át kellett szállnunk. Addig egy szökőkútféléhez ültünk le és vártuk a csatlakozást. Sokáig tartott, de közben beszélgettünk. Hazafelé az úton visszagondoltunk a táborra. Otthon pár szülő már ott volt a vágányok mellett, néhány pedig kint a Vasútállomás előtt. Mindenkinek az arcán lehetett látni a boldogságot, hogy látja a szüleit. Örömmel gondolunk vissza a táborra, de szomorúan is, hogy már vége.
                                                                                                                          
                                                                                                                         Arady Réla
                                                                                                                               6.b
 

 

Tehetségpont

 tehetsegpont

Alapítvány

Kérjük, támogassák iskolánk alapítványát!

Az alapítvány adószáma:
 
19095279-1-07
 
Az alapítvány számlaszáma:

10200232-29373752

Ezekkel az adományokkal Önök is segíteni tudják diákjaink tanulmányi versenyeken és  kórusfesztiválokon való részvételét; oktatási eszközök, bútorok vásárlását; erdei iskolák és nyári táborok szervezését. 

Határtalanul

hatartalanul

szfvar logo

.